Sjećate li se šta je Marija Šerifović dobila od Srbije nakon pobjede na Eurosongu 2007. godine?

Hrvatski premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade je odlučio da će Baby Lasagnu izgraditi s 50.000 eura za uspjeh, promidžbu i međunarodnu vidljivost nakon predstavljanja na Eurosongu 2024. i osvajanja drugog mjesta.

 

Hrvatski odbio je taj novac i Plenkovića zamolio da ga donira predstavnik Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Čepulić” i Zavoda za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb.

Mnoge je ova gesta oduševila, ali sam podsjetila na pobjedu Marije Šerifović na Eurosongu 2007. godine i poklon koji je tada dobio od vlasti u Srbiji.

 

Naime, rektor RTS-a Aleksandar Tijanić tada je predložio da dobije nagradu od 80.000 eura, koja je obično namijenjena sportistima i uspješnim rezultatima na Olimpijskim igrama, ali njegova ideja nije urodila plodom. Marija je umjesto toga od tadašnjeg predsjednika dobila bombonjeru i kravatu.

 

“Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, da se nije dogodilo, otišla sam na primjer kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao je: ‘Šta mogu učiniti za vas?’ Šta da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim šta ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonjeru, to je to, to je jedina istina”, rekla je jednom prilikom Šerifović.

 

Dodala je kako je kravatu poklonila svom menadžeru, a slatkiše zadržala za sebe te dodala kako joj je najveća nagrada – aplauz fanova koji su uz nju već 20 godina. (RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:       INSTAGRAMU       I       FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin