Connect with us

Zanimljivost

SESTRA SILVANE ARMENULIĆ OTKRILA TAJNE PEVAČICE: Sudbina je sprečila da se razvede, a svekrva je NIKAD nije prihvatila!

Published

on

Silvana Armenulić je zaspala večno i tako ostala zakonita supruga čoveka od koga je želela da se razvede, Markova neprežaljena ljubav i večna patnja ćerke Gordane i rođene sestre Dine Bajraktarević Nikolić, koja se danas priseća svih teških momenata kroz koje je pevačica prolazila.

Pre 44 godine, 10. oktobra, cela tadašnja Jugoslavija pustila je suzu. Tragično je stradila u saobraćajnoj nesreći legenda folk muzike Silvana Aremnulić, ostavivši iza sebe veliki broj hitova, ali i dvanaestogodišnju ćerku Gordanu. Nazivali su je damom prefinjenog stila i ženom tuge.

Noć kada je čula da je ostala bez obe sestre Silvane i Mirjane, Dina Bajraktarević Nikolić, večno će pamtiti. Njen vrisak je odzvanjao Karaburmom, gde je tada živela. Suze su lile, a tuga je ostala večna. I danas posle više od 40 godina, sa setom i drhtavim glasom priča o sestri Silvani, koja je ostavila neizbrisiv trag u domaćoj muzici.

– Bile smo mnogo povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno poslednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom. Počela je da se zabavlja sa sportskim komentarom Markom Markovićem.

Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo je da se desi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to sprečila. Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom – počinje svoju priču sestra Silvane Armenulić, Dina Bajraktarević Nikolić, koja već godinama živi u Danskoj.

LOŠ BRAK SA RADMILOM

Kroz pesmu Silvana je znala da otpeva šta joj se dešava u životu. Emocije su krasile njenu dušu koju je čistila suzama.

– Bila je mnogo emotivna, prisnija, otvorenija sa nama sestrama. Pričala nam je svoje želje, ono šta oseća… Jedna drugoj smo bile sve. Znale smo sve ono što proživljava jedna od nas. Iako sam od nje mlađa 14 godina, znala sam. Pričala mi je. Nas je bilo trinaestoro u familiji – govori Dina, koja priznaje da je Silvana dosta propatila u braku sa Radmilom Armenulićem.

– Njena svekrva nikada nije htela da je prihvati. Kada su dobili ćerku, Silvana se i dalje bavila pevanjem, nikada nije htela da napusti karijeru, da bude kod kuće. Zato je zamolila svekrvu da joj čuva ćerku i za to joj plaćala 600 hiljada dinara svakog meseca, da ima za hranu, troškove za Gordanu. Cela kuću je Silvana renovirala, nameštaj je menjala – kaže Dina, koja ne može da podnese javna Radmilova obraćanja u kojima je govorio da je on kupio stan gde je živeo sa Silvanom jer, napominje pevačicina sestra, sve to je – čista laž.

Ono što Silvaninu sestru posebno pogađa, jeste da je, kako tvrdi, Radmilo varao njenu sestru pre nego što je Silvana odlučila da preda papire za razvod.

– Radmilo se zabavljao sa Mirom Peić dok je Silvana bila živa. On je četiri godine već bio sa njom. U Domu sindikata smo bile sestra Mirjana i ja na koncertu i Radmilo se pojavljuje sa Mirom Peić. On se toliko uplašio kada smo ga uhvatili… I gledamo ga tako moja sestra i ja kako ide zagrljen sa njom kao da je sve normalno – kaže Dina i nastavlja:

– Čim je kupila stan, ona je htela da se razvede od Radmila. Podnela je papire. Međutim, sestra Mirjana je došla i pitala je kakvi su to papiri, na šta je Silvana rekla: “Za razvod. Samo se čeka da ih Radmilo potpiše i da se sporazumno razvodimo”. Kaže sestra Mira: “Daj da ih vidim”. Uzela ih i pocepala. Nije joj dala da se razvede, govorila joj da ne radi to, imate Gordanu.

Silvana je pre smrti još jednom podnela papire i bila bi razvedena pre nego što je poginula – otkriva Dina, koja kaže da je Marko Marković bio Silvanina velika ljubav.

– Nije bilo ljubavi više sa Radmilom. Bila je jako, jako nesrećna sa njim – naglašava ona.

NOĆIMA PLAKALA I GOVORILA DA JE SAMA

Iako joj je brak sa Radmilom bio turbulentan, iz te zajednice rodila se njena najveća ljubav, ćerka Gordana. Te dane radosti obojili su dom Armenulića, a Silvana postala najsretnija žena na svetu.

– Ona je obožavala Gordanu. Kada je Silvana kupila svoj stan, jednu sobu je opremila za Gordanu. Sve što je tada bilo najmodernije uzela je za nju, ručni rad. Kada ju je dovela, pokazala i rekla: “Gordana, ovo je tvoja soba, hoćeš da živiš ovde sa mnom, ona je odgovorila da joj ne pada na pamet”. Ali nije kriva Gordana, kriva je Silvanina svekrva.

Kada je rat nastupio u Bosni, a moja mama došla, nazvali smo Gordanu da dođe da je vidi, na šta je ona rekla: “Ja bih došla, ali moji ne daju, ne dozvoljavaju”- tužnim glasom priseća se tih momenata Dina, naglasivši da je za razliku od Silvanine svekrve, svekar bio divan čovek koji ju je voleo.

Silvana, kako napominje Dina, emocije nije znala da krije pred sestrama.

– Mnogo puta je znala da zaplače kada smo same, kada nikog drugog nema. Govorila je: “Šta će mi sve ovo kada sam na sceni, vidim svi me žele, aplaudiraju, a kada sednem u auto, ja sam sama. Idem kući i tamo sam sama”. Znala je kada dođe sa koncerta tužna, zove nas. Mira i ja uzmemo taksi i dođemo da budemo sa njom. Znale smo da osvanemo pričajući, da je tešimo – kaže Dina.

Njenoj lepoti divili su se mnogi, ali njeno srce je prvo osvojio Radmilo, a zatim Marko.

– Bilo je mnogo njih koji su bili zaljubljeni u nju. Želeli je. Nezgodno je da iznosim njihova imena, ali je bilo tu političara, glumaca, pevača. Htela je da sačuva brak, da ga spase. Međutim, to se nije moglo spasiti. Radmilo je čak išao sa jednom iz Pošte, koju je Silvana pretukla. Radila je na inostranim vezama. S kim bi god iz inostranstva bi Silvana pričala, ona bi tu vezu spajala sa Radmilom kako bi slušao razgovor. To je Silvana doznala. Pretuče je i slomi joj jedan prišljen. Silvanu su tada osudili na osam meseci uslovne kazne, a ova dobije otkaz – otkriva Dina.

IZBEGLA SAM SMRT

Momenat kada su Dini javili da su joj sestre poginule, duboko su urezane u sećanje. Znala je noćim da se budi sanjajući Silvanu i Mirjanu.

– Taj osećaj nikada u životu ne mogu da zaboravim. Pre nego što sam čula da su one poginule, nazvao me Boki Milošević da me pita šta radim. Rekla sam u mu da čekam da se Mira vrati pošto sam sa njom živela u stanu na Karaburmi. “Čekam da je Silvana doveze”. Pošto je ukapirao da ne znam, rekao je: “Okej, aj ćao”. Posle njega me je zvao Hoki i isto mu ponovim… Međutim, posle 15-20 minuta zove me brat iz Doboja i s druge strane slušalice čujem vrisak. Pitam: „Šta se desilo, šta vam je?“

Brat mi kaže: “Ti nisi čula!? “Šta?”, upitah ja, a on mi kaže da su Silvana i Mira poginule. Samo sam vrisnula. Celu zgradu sam probudila jer je to bilo negde posle ponoći – Svi su dotrčali da me vide i pitaju zašto sam vrisnula. Kada su čuli, to je bio šok. Inače, ja sam trebala da idem sa njima u Požarevac, ali sam ostala da gledam film “Let iznad kukavičjeg gnezda”. Rekla sam im: “Ne mogu sada, ići ću drugi put”.

Non-stop sam išla sa njima. Eto, izbegla sam smrt. Inače, pre nego što će krenuti njih dve, Mira se vratila sa drugog na naš treći sprat gde smo živele da me poljubi. Posle mi je to prošlo kroz glavu, kao da je osetila nešto. Izljubi me je kao nikad pre toga. Sećam se da me je u jednom trenutku te noći stomak toliko zaboleo da je komšinica koja je tada bila u stanu pored mene, htela da zove Hitnu. Grčevi su bili jaki. Kasnije sam saznala da su u to vreme one imale udes. Kao da sam predosetila – emotivno priča Dina.

Smrt sestara teško je pao porodici Bajraktarević.

– Mama je umrla i nikada njihovu smrt nije prebolela. Mama se radovala kada čuje njih dve na TV-u. Puštala je njihove pesme. Često i mi sada kući pustimo video-zapise, moji sinovi posebno. Oni vole i svaku njenu pesmu znaju, a mene najviše gane “Zaplakaće stara majka”. Silvana je tražila delić sebe u svakoj pesmi. Nije mogla da otpeva dušom ono što ne oseća. U svemu je išla srcem – kaže Dina, koja neodoljivo podseća na sestru.

– Ličimo ona i ja. Kada sam pevala, pa se pojavim na pozornici, svi mi aplaudiraju po 15 minuta. Pronalazili su nju u meni. Nema grada u Jugoslaviji koji je nije žalio, koji nije tugovao za Silvanom – zaključuje ona.(RBSM-RADIO)


(RBSM-RADIO)

Zanimljivost

Jeziv prizor u Zaječaru: Otkinute NOGE bile na raskrsnici, meštani su šokirani (FOTO)

Published

on

Nadležne službe su brzo uklonile govedinu, ali ne pre nego što su fotografije dospele na društvene mreže

 

Mnogobrojni vozači na zaječarskoj raskrsnici Izvorskog puta i Ulice Miloša Obilića bili su ubeđeni da je negde kraj puta postavljena skrivena kamera.

 

– Vozim, gledam, i ne mogu da verujem. Gledam odsečene kravlje noge, razbacane, instinktivno ih zaobilazim, pa sam najednom, onako sam u kolima, prasnuo u smeh. Ma ovo samo kod nas može da se dogodi – ispričao je Mališa T, vozač “renoa” za Informer.

 

oš jedan meštanin koji je prolazio kolima pred bizarnog prizora bio je zaprepašćen onime što vidi.

 

– Ovo je strašno. Pogledajte šta je ovo. Naš grad izgleda kao neka „banana“ država. Da li je ovo normalno – istakao je M.S. za Glas Zaječara.

 

Kako navodi ovaj portal, čovek koga su zatekli na raskrsnici kazao je da su noge ispale iz kamiona, nakon čega su kontaktirali JKSP „Zaječar“. Iz ove službe su ubrzo došli i uklonili odsečene kravlje noge koje su bile razbacane po raskrsnici.

 

Međutim, pre nego što je raskrsnica počišćena fotografije su se proširile po društvenim mrežama, a komentari su urnebesni.

 

– Će li neko usred leto kuva pihtije? – upitao se neko.

 

– Ono kad kreneš u grad sa štiklama od 20 santimetra, pa ti otpadnu noge… – našalila se druga osoba.

 

Ima i onih koji veruju da je reč o vračanju.

 

– Ma ovo neka crna magija – glasio je jedan od komentara

 

– Mađije, šta nije jasno, takve stvari se bacaju na raskrsnicama, ne pipajte to… – slično je razmišljao neko drugi.

 

– Kuvajte slobodno, nisu vezane s crven konac…- “savetovao” je jedan korisnik Instagrama.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

Ludi ljubavni ČETVOROUGAO: Dva muža jure odbeglu suprugu, hoće da njenog LJUBAVNIKA nauče pameti

Published

on

Policija se suočila sa potpuno neverovatnim slučajem

 

Policajci u Indiji bili su iznenađeni kada su im se dva muškarca obratila za pomoć u potrazi za ženom, koja je navodno pobegla sa trećim ljubavnikom.

 

Devojka starosti oko 25 godina je pre desetak dana napustila dom svog drugog muža pod izgovorom da odlazi u rodni kraj i od tada joj se gubi svaki trag. Ona se navodno “sprijateljila” sa trećim muškarcem preko društvenih mreža, piše Tajms of Indija.

 

Prema navodima policije, žena je iz braka sa prvim mužem imala dvoje dece. Nakon četiri godine braka, upoznala je novog ljubavnika za koga se takođe udala.

 

Kako navode lokalni mediji jednog dana je imala propušten poziv sa nepoznatog broja i tako se upoznala sa njim. Venčali su se u hinduističkom hramu blizu grada Nagpura pre dve godine.

 

Dok je prvi muž zidar, za drugog se pišu da se bavi polaganjem optičkih kablova. Prema izvorima iz policije, drugi muž planira da se udruži sa prvim, za kojeg donedavno nije znao, kako bi trećeg ljubavnika naučio pameti.

 

Drugi muž je saznao za ženin prvi brak i pronašao prvog muža, ubedivši ga da poseti policiju. Viši inspektor Sima Surve, rekla je da je drugi muž želeo da ženu vrati u svoj život, ali prvi muž nije bio spreman da je pusti.

 

– Pošto nije bilo nasilja u porodici, smatrali smo da lokalna policijska stanica može bolje da reši situaciju – rekla je Surve za Tajms of Indija.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zanimljivost

Zviždalo mu u GAĆAMA, bio je sav natečen: Ovo je PRVI slučaj u svetu, lekari su zapanjeni

Published

on

Pacijent kaže da je taj dan bio kao noćna mora

 

Pacijent je bio sav natečen, a stanje mu se dodatno pogoršavalo. Određena količina vazduha bila je zarobljena između njegovih pluća i zida prsnog koša, i stalno se povećavala, opisao je američki lekar Brent Bikford potpuno neverovatan i jedinstven slučaj koji je počeo sa pištanjem u skrotumu.

 

Taj dan nalikovao je noćnoj mori, prepričavao je kasnije 72-godišnji neimenovani muškarac iz SAD-a čudne zvukove koji su dopirali iz njegovih genitalija. Strah i panika su se, kako kaže uvukli u njega i prebledeo je.

 

U Hitnu pomoć je dojurio bez daha, natečenog lica. Lekari su ga gledali u čudu. Kasnije su u stručnom časopisu American Journal of Case Reports napisali da je on prva osoba na svetu sa “zviždećim skrotumom”.

 

Poslali su ga odmah na rentgen kako bi odgonetnuli neobično strujanje vazduha u njegovom organizmu. Snimak grudnog koša pokazao je da ima prekomernu količinu vazduha zarobljenu u telu.

 

To je na kraju uzrokovalo kolaps pluća što za posledicu može imati trajno oštećenje funkcije srca i pluća, i čak dovesti do smrti.

 

Istraživali su dalje telo nesrećnog muškarca, pa napokon otkrili izvor problema. Bila je to otvorena rana na levoj strani skrotuma zaostala nakon operacije testisa.

 

Muškarac je brzo nakon dijagnoze završio u dubokoj narkozi. Lekari su mu u grudi umetnuli dve plastične cevi kroz koje je višak vazduha izašao iz njegovog tela.

 

Srećom, njegova pluća su se vratila u normalu tri dana nakon zahvata i pušten je kući u dobrom stanju.

 

Ipak, lekarima nije jasno kako je vazduh ostao toliko dugo zarobljen u skrotumu (to stanje se inače naziva pneumoskrotum). Trajalo je to dve godine što je po lekarima “nenormalno puno vremena”.

 

Inače, pneumoskrotum je retko stanje u kojem vazduh ostaje zarobljen u skrotumu. U medicinskoj literaturi opisano je samo 60 slučajeva. Budući da vazduh ne može da izađe kroz telesne otvore, ovakav poremećaj zahteva lekarsku intervenciju, prenosi Njujork post.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala