SERVISER KLIMA UREĐAJA OTKRIO KAKO DA UŠTEDITE NOVAC: Obavezno radite ovo jednom mjesečno, inače će vas skupo koštati

Klima uređaji danas su prisutni u gotovo svakom domu, pa tako svi znaju i da je ove uređaje potrebno redovno servisirati, što može poprilično da košta.

Majstor za klima uređaje Miloš Savić je u Uranku na K1 objasnio šta svako od nas može da uradi i da na taj način uštedi novac.

“Jednom mjesečno treba da se operu filteri, onda je majstor potreban jednom godišnje. Ako se ne radi redovno čišćenje unutrašnjih filtera dolazi do velikog zaprljanja i onda mora da se radi veliki servirs, demontira se klima i nosi u servis što nije baš praktično, nije ni jeftino, a najviše je zbog vašeg zdravlja. Najvažnije je da se čiste filteri redovno, to sami možete da uradite, da bismo kasnije mogli da uradimo normalan servirs, kao što na automobilu muhenjate filtere, ulje, tako jednom godišnje servis klima uređaja”, kaže on, dodajući da “što redovnije vi čistite, majstor će vam biti manje potreban”.

On je pojasnio da neprijatan miris koji izlazi iz klime, ali i slabije hlađenje pokazuju da sa uređajem nešto nije u redu, a to se može spriječiti – pogađate – redovnim čišćenjem.Savić je detaljno pojasnio i kako da sami kod kuće očistite filtere klima uređaja.

“Otvorite poklopac klime, izvučete ta dva filtera koja imate unutra, stavite u neku posudu ili sudoperu. Poprskate nekim sredstvom za odmašćivanje, sačekate par minuta da to deluje, ima tu raznih bakterija, gljivica i onda se to ispere klasičnim deterdžentom za sudove i vodom. Kada ga prosušimo, poprskamo asepsolom da bismo uništili bakterije kompletno. To je ono što možete sami, da malo obrišete klimu i poprskate asepsolom celu”.

Na kraju, serviser je dodao i da je poželjno čistiti i spoljne jedinice, najbolje četkom, kako biste uklonili prašinu i mace koje u prolećnim danima lete po vazduhu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin