Serijski SILOVATELJ iz Beograda ponovo na slobodi: Odrobijao 15 godina, uz pretnju nožem činio UŽASE

Beograđanin Igor M., višestruko osuđivan za silovanja i razbojništva, koji se od ove nedelje nalazi na slobodi nakon što je izdržao kaznu od 15 godina zatvora, slobodan je čovek i, po Ustavu Srbije, ima pravo na neograničenu slobodu kretanja, rada i okupljanja.

Država u ovom i njemu sličnim slučajevima ne može da primeni nikakvu meru kontrole, pa ni Marijin zakon, usvojen 2013. godine, koji se može primeniti samo u slučaju kada su žrtve nedela maloletne.

– Praksa je pokazala da se učinioci dela protiv polnih sloboda, u koje spada i silovanje, rukovode nagonima. Kako se nagoni ne mogu sputati ni kontrolisati, postavlja se pitanje da li bi pri Upravi za nadzor nad izvršenjem krivičnih sankcija trebalo formirati posebna odeljenja koja bi pratila lica osuđena za neka od ovih dela kada izađu nakon izdržane kazne, da li bi bilo adekvatno predvideti neke mere kontrole njihovog kretanja, zapošljavanja, okupljanja i sprovoditi neki nadzor – kaže za Objektiv advokat Maja Atanasković.

ROBIJAO 15 GODINA
Igor M. je, podsetimo, presudom ondašnjeg Okružnog suda u Beogradu u martu 2008. godine osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora za silovanje, nedozvoljene polne radnje i šest razbojništava, počinjena u drugoj polovini 2007. godine. On je prethodno bio osuđivan 1992. na deset godina zatvora, a zatim 2001. na šest godina.

Prema javno dostupnim podacima, pre 30 godina je u samo tri dana napao ukupno devet žena. Četiri od njih je silovao. Nepunih deset godina kasnije, i to mesec dana pošto je izašao iz zatvora, silovao je još jednu, dve je napao, a počinio je i osam razbojništava. Za ovo je osuđen na šest godina.

NOŽEM POD GRLO
Poslednju kaznu, tada maksimalnu, izreklo mu je sudsko veće kojem je predsedavala Aleksandra Zlatić. Ono je imalo u vidu da je Igor M. višestruki povratnik, kao i da je dela počinio neposredno po izlasku iz zatvora. Prema spisima, Igor M. je prodavačici u butiku na Vračaru stavio nož pod grlo i naredio joj da uđe u kabinu i skine se.

Dva dana kasnije je u optičarskoj radnji, uz pretnju nožem, iz torbe prodavačice uzeo 5.000 dinara, a sa pulta tri para naočara. Seksualnog napada u tom slučaju nije bilo. Kada mu je sudija predočila da ima pravo na žalbu Vrhovnom sudu Srbije, okrivljeni je rekao da to neće učiniti i da „sigurno neće ponoviti delo za koje je osuđen”

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin