Seljake prestravila zmija “sa DVE GLAVE”, a onda je otkriveno nešto BIZARNO: Slučaj je završio na sudu

Sud je naredio šumarima da odvedu zmiju na bezbednu lokaciju i da je tamo puste u divljinu

 

„Dvoglava“ zmija je u sredu izašla pred sud u Indiji, kako bi se obezbedila njena “bezbednost” nakon što su je uhvatili meštani jednog sela u saveznoj državi Bihar.

 

Nesvakidašnja scena desila se kada je seljake šokiralo to što je gmizavac naizgled imao dve glave, što se ispostavilo pogrešnim. Naime, u pitanju je jako retka ugrožena vrsta koja, kao odbrambeni mehanizam, podiže rep i stavlja ga preko glave, kao “kapuljaču”. Zbog šara na repu izgleda kao da ima dve glave, što zbunjuje predatore.

 

Zmija je “izašla” pred sudiju u kavezu, u kojem je izgledala “normalno”. Sud je naredio šumarima da odvedu zmiju na bezbednu lokaciju i da je tamo puste u divljinu.

 

– Rečeno mi je da je zmija u stanju da podigne rep kao kapuljaču i da je stoga opisana kao dvoglava. Znao sam da je to retka rasa. Zato sam zamolio volontera Mukeša Pasvana da donese zmiju u moj sud radi naredbe za njeno očuvanje – kazao je sudija Satiš Čandra, prenosi Times Now News.

 

Šumarska služba je navela da omanja zmija nije opasna, niti agresivna i da samo lovi insekte i pacove. Oni su, međutim, dodali da je popularna meta krivolovaca zbog velike potražnje u zemljama poput Kine, gde se njeno meso konzumira zbog navodnih afrodizijačkih svojstava.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin