Sećate li se mladića koji je uličnog svirača Blekija je UBIO zbog 390 dinara? Ovako se BRANI

Žarko Riđički (21) iz Žablja, optužen da je 9. februara ubio poznatog uličnog svirača Кristijana Кostića (61) zvanog Bleki, našao se juče pred petočlanim sudskim većem Višeg suda u Novom Sadu.

U svojoj odbrani Riđički je potvrdio da je napao Кostića, kada je od njega dobio samo 390 dinara, ali je negirao da je po već brutalno pretučenom čoveku urinirao.

– Ostajem pri onome što sam ranije rekao. Jedino se ne sećam da sam to uradio svesno, jer sam bio pijan i ne sećam se, kako to stoji u optužnici, da sam urinirao po pokojniku – rekao je na početku svoje odbrane Riđički.

PRETI MU DOŽIVOTNA

Nakon izlaska iz kafića, kako je dalje naveo, pratio je Blekija. Кada ga je sustigao, od njega je tražio pare.

– Dao mi je 390 dinara. Rekao je da samo to, navodno, ima. Pukao me je bes. Ne znam zašto. Počeo sam da ga udaram sve dok nisam video da mu ide krv iz usta. Tada sam počeo da ga drmam i pretresao sam mu džepove da vidim da li ima još para – rekao je Riđički.

Riđičkom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo učinjeno na svirep način pri izvršenju razbojničke krađe. U slučaju da se navodi optužnice dokažu, Riđičkom preti kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

– Кostić i optuženi su deo te večeri proveli zajedno u jednom ugostiteljskom objektu, a potom su se ponovo sreli i optuženi je zapretio Кostiću rekavši mu da će ga, ako ne izvadi novac, „nokautirati”.

Кostić mu je dao sav novac koji je imao, 390 dinara, upitavši ga: „Zašto si takav?”, nakon čega je optuženi uzeo novac i više puta ga rukom udario u glavu, usled čega je Кostić pao na trotoar – navedeno je u optužnici.

SLOMIO MU I LOBANJU

Riđički je nastavio da šutira u glavu i telo Кostića, koji je ležao, a potom je svukao donji deo trenerke i urinirao po prebijenom čoveku.

– Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio rekavši mu da Кostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć.

U Urgentnom centru doktori su pokušali da reanimiraju Кostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna – navodi se u optužnici. Riđički je imao 2,47 promila alkohola u krvi.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin