SAZNALO SE odakle su BILI PUTNICI stravične NESREĆE u BUGARSKOJ u kojoj JE IZGORILO 46 LJUDI

Sačekaćemo da stručne službe kažu uzroke nesreće. Žrtve nisu samo iz Skoplja, već iz mnogih mjesta. Svi su državljani Severne Makedonije, više su nacionalnosti, ali postoji i građanin iz Preševa, Srbija, koji je zajedno sa svojom verenicom iz Kumanova bio u Istanbulu u šetnji. Na spisku smo videli i da postoji osoba sa belgijskim državljanstvom, rekao je premijer Zoran Zaev, koji je danas, zajedno sa ministrima zdravlja i spoljnih poslova Venkom Filipčeom i Bujarom Osmanijem, obišao sedmoricu hospitalizovanih u bolnici Pirogov u Sofiji.

Odgovarajući na pitanja novinara, Zaev je rekao da još ne zna detalje nesreće, iako ima informacije da je sedmorica preživjelih, kada se nesreća dogodila, uspjeli razbiti staklo na zadnjim sjedištima.

– Prepustiću bugarskim stručnjacima da kažu analizu uzroka nesreće. Živi imaju utisak da se to dogodilo. Ako mi političari to kažemo, može nastati problem. Premijer Sjeverne Makedonije ne može reći da li je brzina bila odgovarajuća ili je autobus bio ispravan, to će reći stručne službe, stručnjaci i profesionalci – rekao je Zaev.

On je, kako je istakao, informaciju o nesreći sinoć u 3.30 dobio od bugarskog premijera Stefana Janeva, a potom ga je pozvao predsednik Radev.

– Zahvalan sam na posvećenosti istrazi. Znam da rade sve za svoje građane. Detalje ćemo moći saznati nakon posjete bolnici iz Janeva. Prvo ću ga vidjeti, a ministar Stoev je uvijek sa nama. Zahvalni smo za svu pomoć – rekao je Zaev.

Također je obavijestio da su članovi porodica hospitaliziranih već došli u bolnicu.

“Oni su tu, imali su priliku da vide svoje rođake, da razgovaraju sa njima, a sa nekima ćemo se i sresti”, rekao je premijer.

Zaev je rekao i da ga je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski obavestio da je prevoznik “Besa trans”, koji podrazumevano i najčešće vodi turističke ture na relaciji Istanbul – Sofija – Skoplje.

– Ne mogu da kažem detalje, znam samo ime kompanije, da se bavi turizmom i da ima nekoliko autobusa, kao i da su često na relaciji Istanbul – Sofija – Skoplje – rekao je Zaev.

Večeras je 46 osoba poginulo u autobuskoj nesreći na autoputu Struma u Bugarskoj nakon što se zapalio autobus makedonskih registarskih oznaka koji je u Bugarsku ušao iz Turske.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin