Saznajte koji vam organ ne radi kako treba: Časovnik OTKRIVA šta vas boli

Doktor kineske medicine pacijenta će najpre pitati u koje doba dana se pojavljuju poremećaji u telu. Po tome će znati u kojem delu tijela je zdravstveni problem.

Kineski biološki sat pokazuje intervale po kojima energija cirkuliše kroz delove našeg tela, a svaka dva sata u danu najjača je u određenom delu.

Tada su funkcije tog dela tela najbolje i ako postoji neki problem, simptomi će u tom periodu biti najizraženiji. Doktor kineske medicine pacijenta će najpre pitati u koje doba dana se pojavljuju simptomi neke bolesti ili poremećaja u telu. Po tome će znati u kojem delu tela je problem, odnosno energija cirkuliše otežano ili gde je previše energije, što, takođe, nije dobro.

Nije loše pratiti biološki sat i zapisivati u koje doba dana se pojavljuju tegobe, na primer umor, bolovi i ostalo. Takođe, dobro je zabeležiti i vreme u kojem se ima najviše energije i kad se budi toklom noći, i to ukazuje na problem sa određenim delom tela.

Vreme maksimalne funkcije (12 sati nakon toga funkcija je najmanja)

5 do 7 sati – debelo crevo
7 do 9 sati – želudac
11 do 13 sati – srce
13 do 15 sati – tanko crevo
15 do 17 sati – bešika
17 do 19 sati – bubrezi
19 do 21 sat – srčani omotač
21 do 23 sata – termoregulacija
23 do 1 sat – žuč
1 do 3 sata – jetra
3 do 5 sati – pluća

Kada jedan organ je na svom vrhuncu energije, onaj na suprotnoj strani biološkog sata (12 sati razlike) nalazi se na najnižoj energetskoj razini. Na primer, između jedan i tri sata jetra dostigne svoj vrhunac, a tanko crevo je na najnižoj visini energije.

Zato, ako jedemo kasno u noći, hrana se ne apsorbira dobro u tankom crevu. Znači, treba izbegavati neke aktivnosti u vreme kad je energija organa uključenog u tu aktivnost najniža.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin