Savjetnik Volodimira Zelenskog otkrio: “Evo šta će ruska vojska učiniti sljedeće”

Savjetnik Volodimira Zelenskog otkrio: “Evo šta će ruska vojska učiniti sljedeće”

 

 

Savjetnik šefa Ureda ukrajinskog predsjednika i član pregovaračkog tima države Mihailo Podoljak izjavio je kako sankcije koje su trenutno na snazi protiv Rusije nisu dovoljne te je pozvao države da pojačaju set mjera protiv Kremlja.

 

Komentirajući moguće ishode rata u Ukrajini, Podoljak je izjavio kako je uvjeren da se rat u Ukrajini neće pretvoriti u afganistanski scenario.

 

 

“Neće biti ‘afganizacije’ i dugotrajnog sukoba koji iscrpljue Rusiju kao što neki očekuju. Vojska Ruske Federacije će napustiti sve teritorije osim juga i istoka, pokušat će se ukopati tamo, postaviti protuzračnu odbranu. Nastojat će drastično smanjiti gubitke i diktirati uslove.

 

 

Bez teškog naoružanja nećemo moći istjerati vojsku Rusije”, rekao je Podoljak.

 

 

Također, osvrnuo se na uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji te je naglasio kako do sada izrečeni paket sankcija nije dovoljan.

 

 

“Sankcije protiv Rusije nisu dovoljne.

 

Da bi uništili rusku ekonomiju i zaustavili ubijanje Ukrajinca, potreban je izravan embargo na sve ruske energente ili neizravni embargo kroz zatvaranje luka. Ako ne donesete te mjere, onda nam recite – borite se do posljednjeg Ukrajinca”, zaključio je Podoljak, piše Večernji.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin