Saslušana baba dečaka iz Mladenovca koji je u*io brata (12): Pušku držala u spavaćoj sobi, traži se pritvor

Udarna Vest

Tužilaštvo predlaže pritvor za babu V.L.

 

 

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana V.L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je V.L. (56) lovačku pušku marke “Bokerica” i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13.15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin