Šarić DRŽAVNOM FUNKCIONERU poklonio sat od 250.000 dolara! Širi se spisak saradnika narko-bosa (FOTO)

Darko Šarić koji je sa ostalim osumnjičenima uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji Europola kupio je skupoceni sat jednom državnom funkcioneru, piše sutrašnji Alo u štampanom izdanju.

Kako Alo navodi, u pitanju je sat čija se cena kreće od par hiljada do čak 250.000 dolara.

Kako se saznaje, ovaj funkcioner je sa Šarićevim saradnicima bio u kontaktu preko aplikacije Skaj u kojoj je koristio nadimak “Markus”.
– U pitanju je visokorangirani činovnik jedne državne službe koji je od Darka Šarića na poklon dobio luksuzni sat marke „brajtling“. Međutim, nije ga dugo nosio na ruci. Na zahtev svog pretpostavljenog morao je da ga vrati. Zbog čega je dobio ovaj skupocen poklon, predmet je istrage koja je u toku – kaže dobro obavešten izvor Alo!

Prema njegovim rečima, veza ovog funkcionera i pljevaljskog narko-bosa razotkrivena je zahvaljujući akciji Evropola i Evrodžasta.

– Presretnuti su brojni razgovori preko zaštićenih aplikacija za mobilne telefone kao što su Anem i Skaj. Upravo zahvaljujući tome razotkriveni su planovi Šarića vezani za šverc kokaina i ubistvo u Ekvadoru. U dokumentima koje je Evropol dostavio srpskoj policiji isplivao je i ovaj državni moćnik. Bio je na vezi za Šarićevom ekipom, a na Skaju je imao nadimak Markus – objašnjava sagovornik.

Kakvu je ulogu ovaj funkcioner imao u Šarićevom klanu, tek treba da pokaže istraga koja je u toku. Osim skupocenog sata i Skaj telefona, senku na njega baca i činjenica da je bio blizak sa dvojicom policajaca koji su takođe radili za Šarića. U pitanju su Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, koji su pobegli iz Srbije dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse. Stojanović je uhapšen u Beranama u Crnoj Gori po poternici iz Beograda, dok je Radovanović i dalje u bekstvu.

– Obojica su imali svoje uloge u diskreditaciji Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u slučaju Šarić i bombaški napad na svedoka odbrane Gorana Nikolaševića. Radovanović je kao zamenik načelnika SKOP-UKP u MUP-u istragu usmeravao u pogrešnom pravcu kako bi zaštitio Uroša Radovanovića (ranije Mišić) koji je podmetnuo eksploziv pod Nikolaševićev džip – objašnjava sagovornik.

Sat marke “Breitling”

Cena ovog skupocenog sata dostiže neverovatne visine, a varira u zavisnosti od njegovih performansi.

Svako kućište ima ručno ugrađenih 60 delova i podnosi 430 tona pritiska! „Brajtling“ je takođe i jedina kompanija na svetu koja u svoje satove ugrađuje isključivo Hronometar mehanizam i u uskoj je vezi sa civilnim i vojnim vazduhoplovstvom. Najjeftiniji „brajtling“ satovi koštaju po nekoliko hiljada evra, dok najskuplji dostižu cenu veću od 250.000 evra!

Na brojčaniku su 3 pomoćna točkića sa indikacijom sekundi na 9 sati, 30-minutni zbrojivač na 3 sata i 12-časovni zbrojivač na 6 sati. Opremljen kružnim kliznim lelom, Navitimer 01 (46 mm) je namenski napravljen za rukovanje svim proračunima povezanim sa navigacijom u vazduhu. Otporno na 3 šipke, čelično ili 18-karatno kućište od crvenog zlata Breitling Navitimer 01 (46 mm) je opremljeno rotirajućim okvirom sa kružnim kliznim lelom.

Foto: Shutterstock

Podsetimo, pored šverca koakina, Darko Šarić sumnjiči se i za ubistva Damira Hodžića, potom, njegovog šuraka Adisa Spahića i Mileta Radulovića zvanog Kapetan koji su bili pripadnici “škaljarskog” klana. Oni su ubijeni prošle godine u oktobru u Spužu.

Kako se saznaje, akcijom je koordinirao Darko Šarić preko Skaj aplikacije iz pritvora u Specijali.

Ta tri ubistva stavljaju se na teret Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Podsetimo, dvojica Barana, Hodžić i Spahić, inače šurak i zet, ubijeni su 14. oktobra u jednoj kući u spuškom naselju Stanjevića rupa. Prethodno su namamljeni, kao i Radulović zvani Kapetan, koji je tada otet, a zatim nekoliko dana kasnije i brutalno likvidiran. Postoje jaki dokazi da su ta ubistva izvršili Veljko Belivuk i Marko Miljković, a po svemu sudeći prema instrukcijama Darka Šarića.

Prema dostupnim informacijama veza između njih je bio advokat Dejan Lazarević koji u “podzemlju” nosi nadimak Konseljere.

Šarić se takođe dovodi u vezu sa organizacijom ubistva Alena Kožara i Damira Hadžića na Krfu, koji su bili pripadnici “škaljarskog klana”.

Tokom ove opsežne akcije Šarić je doveden u u vezi i sa slučajem ubistva Milana Milovca (47) u Ekvadoru, u Južnoj Americi, 12. januara prošle godine.

Darko Šarić, optužen je za šverc 5,7 kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. U pritvoru je proveo skoro osam godina, jer se pravosudnim organima nakon višegodišnjeg bekstva predao u martu 2014. godine.

Podsećanja radi, Darko Šarić i još četiri osumnjičena koji su juče uhapšeni nalaze se u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici. Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i još dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja, uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Pored njih, Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutin Radovanović, u javnosti poznatiji kao Dača i Mika pobegli su pre nego što je trebalo i oni da budu uhapšeni u velikoj akciji policije.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu službenog položaja, saopštio je MUP.

Ukoliko se pred Specijalnim sudom utvrdi Šarićeva krivica preti mu kazna doživotnog zatvora.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)