Sarajevski profesor o stradanju mladića Farisa Pendeka (19): ‘Ubijen je on i svi oko njega’

Poznati i ugledni sarajevski profesor Vedran Zubić oglasio se na svom Facebook profilu, povodom ubistva 19-godišnjeg mladića Farisa Pendeka na Otoci, koje se dogodilo malo prije ponoći u nedjelju, 28. januara.

 

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

 

Ubijen je momak, maturant Pete. Ubijen je dečko od 19 godina. Ubijeni su svi oko njega. Roditelji. Prijatelji. UBIJEN JE!

 

TUGA!

Ne možete godinama (od)uzimati ovlasti policiji, degradirati obrazovanje i vezati ruke odgoju! Ne možete se godinama diviti lokalnim kabadahijama, od lopova praviti uzore i od animir dama zvijezde! Ne možete godinama žmiriti i pustiti da neki mogu sve, a vi da šutite! To dođe na naplatu!

Sve dok svaka “šuša” nosi pištolj svi ćemo biti nesigurni!

 

I pustite mi “šuplje” ne može se ništa uraditi. Naravno da može. I MORA!

PUM Farise“, napisao je Vedran Zubić.

 

Podsjetimo, u nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

 

Vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

U poslijepodnevnim satima, dana 29. januara 2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode Adema Šumana, rođen 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 2, tačka b) KZ FBiH) na štetu F.P. (2005).

 

U nadležnost Tužilaštva KS u utorak, 30. januara, u popodnevnim satima sproveden je ubica Adem Šuman i pomagači inicijala E. G. i M. S.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE             www.rbsm-serije.com

Pratite nas na            INSTAGRAMU           I        FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin