SANKCIONISAN oligarh Čelsija: ZAMRZNUTA imovina Romana Abramoviča vredna 7 milijardi dolara (FOTO)

Kanalsko ostrvo Džersi, koje se nalazi između Engleske i Francuske, zamrznulo je u sredu više od 7 milijardi dolara imovine za koju se sumnja da je povezana sa Romanom Abramovičem, saopštila je vlada Džersija.

Pored zamrzavanja imovine, policija ovog ostrva koje inače važi za “poreski raj” u Lamanšu dobila je i nalog za pretres objekata za koje se veruje da su u vlasništvu Abramoviča.

Kraljevski sud je izrekao nalog o zamrzavanju imovine, za koju se „sumnja da je povezana” sa Abramovičem, a nalazi se ili u Džersiju ili je u vlasništvu pravnih lica u Džersiju, navodi se u saopštenju Odeljenja pravnih službenika Džersija.

Odeljenje pravnih službenika Džersija saopštilo je da neće dalje komentarisati slučaj, a predstavnici Abramoviča nisu odmah odgovorili na zahtev Forbsa za komentar.

Ostrvo se inače nalazi između Velike Britanije i Francuske koja je juče zamrzla Abramovičevu vilu vrednu oko 100 miliona evra. Šato de la Kro smešten je na jugu Francuske a nekad je pripadao vojvodi i vojvotkinji od Vindzora na jednom od najprestižnijih delova francuske rivijere, na poluostrvu grada Antiba između Nice i Kana, a lokalni agenti nekretninama procenjuju njegovu vrednost na oko 108 miliona evra, preneo je Dejli mejl.

Ovaj ruski milijarder (55) je trenutno, kako se veruje, u Moskvi, a iako se nalazi na spisku sankcionisanih ruskih milijardera zbog navodne blikosti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, mediji su preneli da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski lično zamolio predsednika SAD Džozefa Bajdena da Abramoviču ne uvodi sankcije zbog mogućnosti da posreduje u pregovorima zaraćenih strana.

Iako je na udaru sankcija EU i Velike Britanije, nije sva njegova imovina zaplenjena. Jahte koje su zajedno vredne više od milijardu dolara našle su utočište na jugozapadu Turske, van jurisdikcij ezemalja na čijoj je listi sankcija.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin