Samo ove godine preko 12.000 ALBANSKIH DRŽAVLJANA je ilegalno na BRITANSKOJ TERITORIJI – GUMENJACIMA upadaju U VELIKU BRITANIJU

U Albaniji su objavljeni alarmantni podaci o ilegalnoj migraciji albanskih državljana u Veliku Britaniju.

Zabrinutost britanske javnosti zbog naglog ovogodišnjeg porasta ilegalnog ulaska albanskih državljana na teritoriju Velike Britanije, ovih dana je albanskoj javnosti prenijela televizija Top Channel iz Tirane.

Prema navodima televizije, najmanje 12.000 albanskih državljana ove godine je ilegalno ušlo na teritoriju Velike Britanije, a vrhunac kretanja zabeležen je od juna do oktobra.

– Britanski poslanici sa zabrinutošću ističu da je preko 12.000 albanskih državljana gumenjacima ilegalno ušlo na britansku teritoriju, a vrhunac kretanja bio je od juna do oktobra, potvrđuju vijesti koje je objavio Odbor za unutrašnje poslove u britanskom parlamentu –

Prema istom izvoru, 2020. godine ušlo je 20 državljana Albanije, a prošle godine 800.

– Ove godine je ta pojava doživjela užasan skok, što izgleda zbog toga što se morem plaćaju niže cijene, 4 hiljade prema 22 hiljade funti koliko može koštati prelazak kamionima.

Od ovih 12.000 ilegalnih imigranata, 10.000 su odrasli muškarci. Samo 12 odsto albanskih muškaraca uspe da dobije azil, a dobar deo njih se i ne trudi da ga zatraži – prenosi televizija.

Nagli porast broja Albanaca koji pokušavaju da uđu u Britaniju gumenjakom podstakao je bivšu ministarku unutrašnjih poslova Priti Patel da traži načine da ih brzo vrati nazad, a glavni argument je da se Albanija smatra sigurnom zemljom.

U nastojanju britanskih vlasti da spriječe ovu pojavu, krenulo se s pilot projektom kroz koji je ovih dana odmah po dolasku u Ujedinjeno Kraljevstvo vraćeno 12 albanskih migranata, devet muškaraca i tri žene, što ocjenjuju kao snažno upozorenje protiv pokušaja ilegalnog ulaska na britansku teritoriju.

Zbog ove zabrinjavajuće pojave, uglavnom prisutne među stanovnicima sjevernog dijela zemlje, albanski premijer Edi Rama je u više navrata apelovao da odustanu od namjere, te da sredstva koja uplaćuju ulože u sopstveni biznis, u koji su imaće pomoć i podršku Vlade.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  BALKANSKA BAJKA  na LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/25/balkanska-bajka-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin