“SA MUŠKARCEM TREBA DA BUDE DOBRO, LOŠE MOGU ŽIVETI I SAMA”: Priča koju bi svaka žena trebalo da pročita i primeni

0

Sa kim si takav si” , govorili su naši preci…Konstantno nailazim na komentare nesrećnih devojaka po društvenim mrežama. Žale se na partnera koji im je doslovno isisao svu energiju i doveo ih u stadijum očaja.

Koliko sam samo puta čula kako je sve bilo idealno pre braka a onda nakon tog potpisa sve nekako krene vrtoglavo nizbrdo. Žene se od negovanih lepotica pretvore u blede senke onog što su nekad bile. Nije stvar samo toga što se umorite fizički ili psihički već da li vam taj čovek pored vas daje snagu ili je krade od vas ?

Par, Sreća, Uspeh, ljubav
foto: Shutterstock

Sećam se kada sam prvi put upoznala jednog istaknutog čoveka koji je tog istog trena nadmašio sve moje prethodne udvarače. Obrazovan, elokventan, ostvaren, uspešana pritom je vozio otmen i skup auto. Njegov stav i držanje prećutno su ulivali neko poverenje.

Jedini problem je bio što je već imao devojku! Bilo mi je gotovo nemoguće da razumem zašto su njih dvoje zajedno kada su bili skoro pa dijametralno različiti. Ona je bila nekako zapuštena, usporena, uvek mrzovoljnog i nezadovoljnog izraza lica. Kad god sam ih srela u kompaniji nametala su mi se ista pitanja: Zašto je voli ? Zašto je sa njom? Kao je ona uspela da ga osvoji ?

Žena, Par, Ljubav, Devojka
foto: Shutterstock

Bila sam gotovo sigurna da je do nje jer mi nekako uz nežniji pol ide ta neka vedrina i lakoća. U njenom slučaju je sve bilo suprotono jer se činilo da joj gotovo sve predstavlja neki napor: Hodanje, držanje kašike, oblačenje ma i šminkanje koji je bilo gotovo radi reda. Jedan moj kolega je predpostavljao da je možda teško bolesna pa je ovaj markantni gospodin uz nju zbog svoje plemenitosti. Složila sam se sa tim i gospodin “savršeni” je tad još nekako dodatno porastao u mojim očima.

Ubrzo je do mene došla informacija da su raskinuli. Mesto pored mog savršenog čoveka je bilo slobodno i ja sam ga ciljala. Trudila sam se da se češće pojavljujem na mestima gde je bio i on, smišljala sam razloge za razgovor…Onda je usledila i prekrtetnica u našem odnosu gde je on sam sve više postajao inicijator naših susreta. Pomislih, zagrizao je mamac i sve je savršeno išlo po planu.

par, posao, kolege, muškarac i žena
foto: Shutterstock

Međutim, eto “problema u raju” … tada sam uhvatila sebe kako zapravo uopšte nisam više oduševljena dešavanjima. Tip je bio bre nekako težak. Ne smeje se, ne šali se, ne daje komplimente…Ljudi ga konstantno nerviraju i voli da komentariše i kritikuje sve oko sebe. Obrni, okreni, on u svakoj situaciji pronađe nešto negativno i loše i kako god okreneš njemu ne valja.

Ranije sam doslovno letela na naše sastanke sa osmehom misleći da ću bukvalno i poleteti od sreće a on mi je sasekao krila. Uhvatila sam tako sebe da umesto moje bezbrižne i vedre energije počinjem da tražim neke zamerke, da gunđam i uzdišem. Onda dođem kući isceđena kao limun, bez snage, bez energije. Bilo je neverovatno kako sam se postepeno pretvarala u ovog čoveka pored sebe!

Retrogradni merkur, Briga, Posao
foto: Profimedia / Ilustracija

Narodna mudrost kaže: “s kim si, takav si.” Po prvi put sam je doslovno osetila i razumela na svojoj koži. Nakon duboke analize svih svojih stanja i osećanja, upitala sam sama sebe: A što mi je sve ovo trebalo ?

Pa šta kao je obrazovan, na funkciji, vozi dobra kola? Jaka stvar…kakvu ja koristim imam od toga? Da trošim svoju mladost na sive dosadne stvari…velika glupost. Džaba sve kada je moje raspoloženje ovakvo kakvo jeste. Nisu meni krivi hormoni ili loša kozmetika za ovo moje kiselo lice, kriv je čovek pored mene!

Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Žena uz muškarca treba da cveta, ma da leprša! Ukoliko drage moje dame venete pored svog parntera, sušite se, to znači da je on poput vampira usisao svu vašu životnu energiju.

Kad prestanete da volite svoj odraz u ogledalu to je već alarmantno jer ako vi ne volite sebe neće vas voleti ni drugi. Kao što je Merlin Monro jednom prilikom rekla sa muškarcem treba da se osećate dobro jer se i bez njega može loše živeti.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *