Ruski voditelj šokirao Zapad, ovo je NEČUVENO: Pozvao narod u AKCIJU, pa pomenuo Trampa i Bajdena (VIDEO)

Voditelj emisije “60 minuta” na ruskoj državnoj televiziji “Rusija 2” Jevgenij Popov je prošlog utorka pozvao SAD da smene predsednika Džoa Bajdena i na njegovo mesto postave bivšeg šefa Bele kuće Donalda Trampa.

– Vreme je da mi, naš narod, pozovemo narod Sjedinjenih Država da što pre promeni režim u SAD i da ponovo pomognemo našem partneru Trampu da postane predsednik – poručio je Popov, koji je takođe poslanik ruske Dume i član vladajuće partije “Jedinstvena Rusija”, tokom emisije.

Njegova izjava usledila je nakon što je Bajden osudio ruski napad na Ukrajinu prošle subote tokom vatrenog govora u Poljskoj. Predsednik SAD je tom prilikom u zapanjujućoj izjavi pozvao na svrgavanje Putina.

– Pobogu, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti – poručio je Bajden.

Američki predsednik je brzo napravio zaokret i na pitanje novinara da li želi da Putin bude uklonjen sa vlasti već sledećeg dana odgovorio „ne“.

Zvaničnici Bele kuće krenuli su da “spuštaju loptu” posle diplomatskog skandala

– Predsednik je rekao da Putinu ne može biti dozvoljeno da vrši vlast nad svojim susedima ili regionom. Nije govorio o Putinovoj moći u Rusiji, niti o promeni režima – navodi se u saopštenju Bele kuće.

Američki državni sekretar Antoni Blinken brzo je reagovao komentare svog šefa, objašnjavajući da je Bajden verovatno mislio na Putinov uticaj izvan svoje zemlje, a posebno napad na Ukrajinu.

– Mislim da je predsednik sinoć jednostavno rekao da predsednik Putin ne može biti ovlašćen da vodi rat ili da se započinje agresiju protiv Ukrajine ili bilo koga drugog – rekao je Blinken.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov brzo je osudio Bajdena, rekavši da „nije na predsedniku SAD i na Amerikancima da odlučuju ko će ostati na vlasti u Rusiji“.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin