Rusi i dalje ne mogu da se oporave: “Ne možemo da zamislimo šta nas čeka u budućnosti”

Ostavku je podneo i predsednik domaće lige

 

Nakon izbijanja rata u Ukrajini, odnosno nakon početka agresije Rusije na Ukrajinu 24. februara, ruski fudbal prestao je imati bilo kakvu važnost na međunarodnoj sceni.

 

Ruska reprezentacija diskvalifikovana je iz svih takmičenja, a mnogi igrači takođe su odlučili napustiti lokalnu ligu.

 

Zbog sankcija koje su pogodile ruski fudbal, predsednik lokalne lige Ašot Kačaturan odlučio je podneti ostavku. Njegov odlazak komentarisala je supruga vlasnika moskovskog Spartaka Zarema Salikova.

 

– Mislim da je Kačaturan brzo shvatio da se liga ne može oživeti, a kamoli reformisati. U isto vreme, ne želi učestvovati u ovome, pogotovo kada malo toga zavisi od njega lično.

 

Mislim da ovo nije slabost ili emocionalna odluka. To je pre trezna procena situacije. Zašto bi bio odgovoran za procese koje sam nije pokrenuo? Ko god sad da dođe, sumnjam da će ruska liga biti samostalna – rekla je Salikova, a prenosi portal “Championat.com”.

 

Supruga predsednika Spartaka takođe je rekla u kakvom je trenutno stanju ruski fudbal.

 

– Ruski fudbal je u komi. Pre događaja u februaru, Rusija je bila na 36. mestu FIFA liste. Ono što će se dogoditi za nekoliko godina je zastrašujuće. Biti u rangu s Iranom, Indijom i Pakistanom nije najbolja perspektiva – dodala je Salikova.

 

Nakon što je Kačaturan otišao, Rusi su morali pronaći novog predsednika tamošnje lige. U ponedeljak je izbor pao na Aleksandra Alajeva, koji je u prošlosti dugi niz godina radio u Ruskom fudbalskom savezu kao izvršni direktor.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin