RODITELJI SU JE OSTAVILI KAO DETE: “Baka mi je bila kao majka, još nosim rane iz detinjstva”

0

Ko zna šta bi bilo samnom da me ona nije prihvatila.

 

 

 

Marisa Higins iz Masačuseta u SAD odrasla je uz baku. Nije otkrila detalje zašto ju je odgajala baka umesto majke i zbog čega su je roditelji ostavili, ali priznaje da joj je zahvalna što joj je baba pružila dom.

– Posle šestoro dece moja baka je pristala da odgaji i mene, svoju unuku nakon što su me roditelji ostavili. Bila mi je kao majka iako nije imala obavezu da brine o mene. Spasila me tužne sudbine mnogih mališana koji kad se nađu u mojoj situaciji završavaju u hraniteljskim prodicama – počela je svoju ispovest za BusinessInsider ova devojka.

Čežnja za porodicom

Odrastanje uz vremešnu baku bez rođene braće i sestara bilo je usamljeno za Marisu.

 

– Sećam se kako sam kao dete trčala po plaži dok je bajka teško hodala i nije mogla da prati moj korak. Sećam se kako sam sa čežnjom gledala u porodice i decu koji su se kupali sa svojim roditeljima ili se igrali na plaži. A, onda bih pogledala baku i shvatila da sam srećnica, jer ko zna šta bi bilo samnom da me ona nije prihvatila.

 

Ona je bila ceo moj svet, jedina koja me uvek podržavala i na koju sam mogla da se oslonim – dodala je ona.

 

 

Melisa je imala slab vid, pa nigde nije išla bez naočara. Plašila se da se sama kupa, jer nije mogla da vidi baku na obali.

–  Uvek je na plažu dolazila u pantalonama i bluzi, nije volela da se kupa, a mene je učila kako da prevaziđem svoje strahove. Ohrabrivala me je da se bez bojaznosti upoznajem s ljudima… Iako nisam uživala u detinjstvu ona je bila centralna figura mog života i odrsatanja.

I danas kad zatvorim oči vidim je onakva kakva je bila – mala, sitna, sa velikim tamnim očima i zglobovima kvrgavim od artritisa. A, opet njene ruke su me najnežnije mazile i tešile kad je bilo teško – rekla je Marisa.

Prema njenim rečima već više od 10 godina ne živi u rodnom gradu, a baka joj je umrla pre 8 godina. Živela je u Njujork, Bostonu, Vašingtonu, Atlanti, Sijetlu, čak i na karipskom ostrvu.

 

 

– Gde god bih otišla duh bake me je pratio. Tek kao odrasla osoba uspela sam da prihvatim sebe. U jednom trenutku sam shvatila da ne želim decu. Možda izgleda primamljivo biti roditelj i tako zalečiti rane iz detinjstva, ali osećam da bi to bilo pogrešno.

 

 

Stavila bih na teret nedužnom detetu sve svoje strahove i traume iz detinjstava, nešto za šta ono nije krivo. Iskreno, nemam poverenja u sebe i zato je bolje da nemam decu – zaključila je Marisa. (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:   INSTAGRAMU     I   FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *