Rodila sebi i odgojila dušmanicu: PIJANA DJEVOJČICA TUKLA MAJKU, VRIJEĐALA JE I GAĐALA ČAŠOM

Rodila sebi i odgojila dušmanicu: PIJANA DJEVOJČICA TUKLA MAJKU, VRIJEĐALA JE I GAĐALA ČAŠOM

 

 

Za vatru postoji izraz da je dobar sluga, ali loš gospodar, a čini se da bi se isto moglo reći i za internet, čija je prekomjerna upotreba proglašena za klinički poremećaj sa izuzetno negativnim posljedicama na funkcionisanje ličnosti.

U to se uvjerila i jedna majka u Hrvatskoj, koju je 15-ogodišnja kćerka fizički napala u jutarnjim časovima, pošto nije htjela da joj uključi internet, zbog čega je maloljetnica završila na sudu.

 

Kako nekadašnje roditeljske metode koje su proizilazile iz stava “ja sam te rodila, ja ću te i uvesti u red”, a dozvoljavale su roditeljima i uvođenje kazni i sankcija za dijete, nisu poželjne, niti društveno opravdane, majka je slučaj prijavila socijalnim službama, policiji, na kraju i sudu.

 

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom juna ove godine, u jednom slavonskom gradu, nasilnički ponašala prema sopstvenoj majci u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro, počinivši psihičko i fizičko nasilje nad njom. Djevojčica je, prema izjavi majke, došla iz grada kući u alkoholisanom stanju, pišu hrvatski mediji.

 

Nakon što je ušla u stan i presvukla se, ušla je kod majke u spavaću sobu i probudila je kako bi joj uključila internet da bi maloljetnica mogla da koristi mobilni telefon i društvene mreže..

Kad je majka rekla kćerki da ide da spava i da je kasno, maloljetnica je počela da vrijeđa majku riječima: „D***** jedna, je**** ti mrtvu majku“.

 

Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica ju je otvorenim dlanom udarila u glavu.

 

Nakon opisanog slijeda događaja, „maloljetnica je sa manje komode, koja se nalazi kraj kreveta, uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

 

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje, koja dosad nije kažnjavana, sud je na osnovu Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio vaspitnu mjeru sudskog ukora, jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha vaspitne mjere”.

 

“Na osnovu Prekršajnog zakona, maloljetnici sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njenog ponašanja. Istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija – stoji u presudi.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin