Retko ko je znao PRAVO IME Gage Nikolića: Postao Dragan zbog greške, a ovako se glumac zapravo zvao

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca svih vremena sa naših prostora, zasigurno je Dragan Gaga Nikolić. Ostavio je traga u srpskoj kinematografiji, a uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri, pamtiće mnogi naraštaji.

Gaga Nikolić je prvi glumac s ovih prostora koji je dobio angažman u pozorištu Sare Bernar u Parizu, a ono što se malo zna jeste da je veliki Gaga bio i veliki tremaroš.

Naime, kako kažu njegovi sradnici, samo u pozorištu, a to objašnjavaju njegovim odnosom prema ulozi, pozorišnoj sceni i prema publici. Gaga je imao i svoj ritual pred svaku predstavu – dva viskija pre nego što izađe na scenu.

– U danu kada igram, za mene predstava počinje čim se probudim. Nikad pijan nisam izašao na scenu, ali pre predstave popijem dva viskija. Opuštanja ili pobede radi. Kad me jednom Mira Trailović uhvatila s čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi – rekao je jednom prilikom glumac.

Niko nije znao njegovo pravo ime zbog jedne greške
Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

– Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan – otkrio je glumac Dragan Nikolić. Malo ko je zbog toga znao kako se on zapravo zvao.

Gaga je preminuo 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin