REKLA MU JE “POSTAO SI TATA”, 2 SATA KASNIJE JE UMRLA: Potresna ispovest muža porodilje koja je preminula na putu za bolnicu

0

Dok traje istraga o tome kako je posle urednog porođaja Elvira Huskanović (29) dva sata kasnije preminula na putu za UKC Tuzla novinar je posetio ožalošćenu porodicu Huskanović u Doborovcima kod Gračanice, u Bosni i Hercegovini.

 

Kobno veče

Uplakani suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, vozač u jednoj firmi u Jelahu, smogao je jedva snage da ispriča sve što je doživio kobne večeri.

 

Kako je rekao za Avaz, u sredu, 22. maja, odvezao je suprugu Elviru u gračaničku bolnicu da se porodi, a s petogodišnjom kćerkicom Nejrom iščekivao je vesti iz bolnice o prinovi, sinu i bratu Elviru.

 

 

– Te večeri, nakon uspešnog porođaja i rođenja sina, prva me u 19.20 sati nazvala supruga Elvira i, sva srećna, rekla: „Da ti ja prva čestitam, postao si drugi put babo, rodila sam sina.“ Nejra i ja smo od sreće zaplakali. Ja sam čekao sina, Nejra brata – priča nam Mehmed.

 

Ali, nekoliko sati kasnije već kreće drama. U 21.20 javio se ginekolog koji je vodio trudnoću supruge i saopštio mu strašnu vest.

 

– Rekao je da se kod nje nešto zakomplikovalo, upućena je u UKC, ali je preminula do Lukavca. Kratko smo razgovarali, mene je stegnulo, suze teku, a Nejrica pita: „Šta je bilo, kad će mama kući?“ Nazvao sam tasta Fikreta Gadžića i saopštio mu šta se desilo. Juče sam išao u bolnicu, prvi put video sina, a iz bolnice su mi rekli da će Elvir jedno vreme ostati na odeljenju – priča Mehmed.

 

Prazan krevet

Kako mu je rečeno, osiguraće besplatnu hranu za bebu za tri meseca.

 

– Snaja, bratova supruga, odgajaće Elvira – kazao je suprug preminule porodilje Mehmed Huskanović, pokazujući prazan krevetić i korpu u dečijoj sobi koji su kupljeni za Elvir.

 

Naređena obdukcija

Čekaju se nalazi obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti porodilje. Iz Opšte bolnice u Gračanici tvrde da je porođaj protekao normalno, da su Elviru porađala dvojica ginekologa te da je sve rađeno prema standardima, ali su komplikacije nastale dva sata posle porođaja, što je uzrokovalo smrt porodilje u sanitetu, koja je, uz medicinsko osoblje, upućena u UKC Tuzla.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na: INSTAGRAMU  I FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *