REGIJA(VIDEO) VLADIMIR (25) SPASIO ŽENU OD NASILNIKA: “TO JE SVE ŠTO SAM MOGAO”

– Čuo sam sestru koja je viknula Vladimire, okrenuo sam se i samo joj dao telefon. Nisam razmišljao ni sekunde – ovako započinje priču mladi heroj iz Sremske Mitrovice, Vladimir Kondić (25) koji je odbranio ženu od nasilnika, koji ju je ujeo za obraz ispred bolnice. Sestra i brat, Vladimir i Valentina našli su se u pravo vrijeme na pravom mjestu i spriječili tragičniji scenarij nasilja koje je razbjesnilo ljude nakon što se snimak istog pojavio na društvenim mrežama.

Za Telegraf.rs Vladimir je prepričao šta se dogodilo jučer i ko je muškarac koji je vršio nasilje nad ženom usred dana na ulici.

Sestra ga alarmirala

– To se dogodilo jučer. U tom trenutku sam u glavi imao 100 problema jer sam otišao sa ocem na prijem u bolnicu i samo sam o njemu razmišljao. Nisam ja bio taj koji je obratio pažnju, već je moja sestra to primijetila. Odmah je mene alarmirala, viknula me i ja sam digao glavu. On je nju rukama satjerao uz zid, zagrlio je nekako čudno i glava mu je bila na njenom licu. Kada sam to vidio samo sam dao telefon iz džepa mojoj sestri i pritrčao sam.

Prvo sam svojim tijelom fizički zaštitio gospođu od njega, a onda sam primijetio da se on povukao i svaka druga primjena nasilja sa moje strane bila bi bespotrebna. Nekoliko puta sam gurnuo bicikl koji je on stavio ispred sebe da se odbrani i onda sam ga samo ispratio dok nije otišao – priča Vladimir.

Kako kaže, na ženu nije ni obratio pažnju, jer je njegova sestra Valentina bila s njom, pa nije ni vidio povredu koju joj je nanio.

– Ja nisam gledao u ženu uopšte, ja sam sve vrijeme gledao u njega. Sestra je bila s njom, a ja sam bio okrenut leđima da je zaštitim. Bila je pod velikim stresom, kao i ja. Kad sam se okrenuo, bile su joj pune oči suza, a kasnije sam tek vidio obraz i otiske zuba.

Da nije moja sestra regaovala, da nije vidjela, neću ni da razmišljam koji bi ishod toga svega bio. Ja iskreno ne znam da li bih to u tom trenutku primijetio ili kasnije jer su mi misli bile na drugoj strani – kaže Vladimir, koji je inače dvostruki prvak Srbije u hrvanju.

Dodaje da im je žena kasnije ispričala da joj je to bivši muž i da imaju dvoje djece, ali i da on trenutno ima zabranu prilaska.

Vladimir i Valentina su još neko vrijeme ostali uz ženu, kako bi se uvjerili da je dobro.

Kupio sam flašicu vode i dao sam joj da se osvježi i povrati malo. To je sve što sam mogao – kaže Vladimir.

Vladimir ističe kako smatra da je to njegova dužnost kao savjesnog građanina i muškarca da ne dozvoli bilo kakav vid nasilja, a kamoli prema ženama.

– I da nisam fizički spreman, ne bih dozvolio bilo kakav vid nasilja ni prema životinji, a ne prema ljudskom biću. Nisam se ni u jednom momentu ustručavao da joj pomognem u smislu da ću time ugroziti svoju bezbjednost. Sekunde jedne nisam razmišljao o sebi i opet bih isto odreagovao – zaključio je Vladimir.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin