“Reci da sam NASTRADAO, da vidimo kome je stalo”: Nastavljeno suđenje za ubistvo u Belvilu

Novo ročište zakazano je za 2. septembar ove godine

 

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje Lazaru Tejiću i još četvorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

 

Na današnjem ročištu saslušana su četiri svedoka. Prvi se sudu obratio Mitar Boro koji je objasnio da je ubijenog Mirkovića poznavao pet, šest godina. Upoznali su se preko poslova obezbeđenja.

 

– Za ubistvo sam čuo preko radija. Znao sam da živi u Belvilu i često je umeo da se šali kada se tako nešto dogodi da zovem njemu drage ljude i da kažem da je on. Tako bi video da li im je stalo do njega. Odmah sam otišao na lice mesta – rekao je Boro i dodao da je Mirković prestao da radi na poslovima obezbeđenja dve-tri godine pre ubistva.

 

Iskaz je dala i Stojna Rakić, kuma Bojana Kovačevića.

 

S obzirom na to da optužnica navodi da je Kovačević vozio Tejića 9. novembra u noćnim satima kao svedok je ispitana o tome šta se dogodilo da ranije.

 

– Pravili smo veridbu sinu. Bojan je došao oko podne, sve vreme je bio tu. S tim što je u jednom navratu otišao da se presvuče. 12. novembra je išao sa nama u kupovinu bele tehnike, vratili smo se oko 20 sati u dva automobila- rekla je Stojna.

 

Iskaz svedoka Milana Stankovića bio je upoređen sa njenom izjavom. Došlo je do zaključka da su gotovo isto govorili.

 

Stanković je rekao da je Kovačević na veridbu došao sam.

 

– Došao je oko 10 sati ujutru i bio je do 15 časova kada je otišao do kuće da se presvuče. Nako toga se vratio i ostao do dva sata nakon ponoći. Sve vreme je bio samnom jer je kod nas običaj da konobari služe goste, a da domaćin dvori kuma- reako je Stanković i dodao da je odlazak u kupovinu bio 12. novembra i to su videli na računu od radnje. To im je zatražio otac Kovačevića nakon hapšenja sina.

 

Svedok Sonja Bjelobrk rekla je da Ivanovića poznaje 20 godina.

 

– Pozvan je na moju svadbu 11. novembra, a posle svadbe je otišao sa društvom u prodavnicu brze hrane. Tada je video da mu nema novčanika sa svim dokumentima, 15 hiljada dinara i 1.000 evra koji nisu njegovi – rekla je Sonja.

 

Ona je objasnila da je Ivanović potom otišao za Crnu Goru i da su imali dogovor da sledeći put kad dođe da punomoćje kako bi ona mogla da reši problem nestalog novčanika.

 

– U novembru je trebalo da dođe. Čuli smo se 23. kada je krenuo i prešao granicu. Posle toga se nismo čuli, a njegovi roditelji su mi javili da je uhapšen – dodala je Sinja.

 

Branilac Dušana Kokoruža podneo je molbu za vraćanje oduzetih predmeta sa posebnom naznakom na novac u iznosu od 3.350 evra.

 

Odbrana Bojana Kovačevića zatražila je da se njemu ukine pritvor ili da se bar otkloni jedan od osnova pod kojima je u pritvoru. I istakla da ovog puta imaju jemstvo u iznosu od 8.300 evra koliko vredi zaplenjeno vozilo koje je sud vratio.

 

Branilac Ivana Nikčevića rekao je da je došlo do pogoršanja zadravstvenog stanja njegovog klijenta što je još jedan dodatak na predhone zahteve za ukidanje pritvora.

 

Sud je doneo odluku da se odbija ukidanje prizvora Kokoruđu i Nikčeviću sa obrazloženjem da su razlozi za određivanje pritvora i dalje validni, a da su razlozi odbrane neosnovani.

 

Novo ročište zakazano je za 2. septembar ove godine.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin