Razvijen sistem za OBARANJE hipersoničnih raketa? Kina tvrdi da poseduje moćnu tehnologiju

Brojne države rade na sličnim odbrambenim platformama

 

Kineski vojni stručnjaci tvrde da su razvili AI sistem (veštačka inteligencija), koji predviđa putanju hipersoničnih raketa i uspešno ih presreće, pre nego što stignu do cilja.

 

Objektiv je ranije pisao o moćnom naoružanju i njegovim nepredvidivim karakteristikama, tako da vesti iz Kine predstavljaju senzaciju. Brojne države, poput Amerike, rade na odbrambenim sistemima, ali rezultati nisu javno poznati.

 

S druge strane, kineski stručnjaci tvrde da poseduju AI tehnologiju koja predviđa smrtonosnu putanju hipersoničnog oružja i može da izvede pravovremeni kontranapad.

 

Pomenute vesti stižu u vreme kada Sjedinjene Države razvijaju moćne projektile, kako bi parirali Rusiji i Kini, prenosi EurAsian Times.

 

Amerikanci su uspešno testirali hipersonične sisteme ARRW (Air-launched Rapid Response Weapon) i HAWC (Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept), ali je pitanje kada će biti na raspolaganju vojsci.

 

Kinezi očigledno ne gube vreme i unapred rade na odbrambenim platformama.

 

Brza reakcija

Podsećamo, hipersonični projektili razvijaju brzine od 5 Maha i više, što odbrambenim snagama daje vrlo malo vremena da reaguju.

 

Veruje se da dosadašnja vojna tehnologija nema mogućnosti da presretne ove rakete.

 

Kinezi ističu da je razvoj projekta predstavljao težak izazov, ali da njihova AI tehnologija uspešno radi na laptop računaru i proizvodi rezultate u roku od 15 sekundi.

 

Obavljeni eksperimenti, kako tvrde, pokazuju da je sistem efikasan protiv širokog spektra oružja koje putuje brzinama do 12 Maha.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)