Razbijena narko grupa koja je rasturala drogu po Austriji: Vođa bande 35-godišnji državljanin BiH

Nakon nekoliko mjeseci intenzivne istrage, policija Salzburga i Gornje Austrije uspjela je da razbije narko bandu koja je djelovala u ovom području, a na čijem se čelu nalazio narkobos iz BiH.

 

Kako je utvrđeno, oni su u proteklom periodu preprodali 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

 

Naime, u maju mjesecu je uhapšeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha ove bande i daljih hapšenja.

A, sve je počelo prošle godine kada su uhapšena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih je pronađeno 12 kilograma kanabisa i 100 grama kokaina. Policija je shvatila da oni rade za nekog, pa su tako istragom došli do 35-godišnjeg državljanina BiH, koji je bio nastanjen u Salcburgu, a koji je i nakon hapšenja svojih ljudi, nastavio sa radom. Tada je ovaj državljanin BiH postao glavni fokus istrage.

“Naravno, on je i dalje imao svoje ljude sa kojima je nastavio da radi. Drogu je dovozio iz inostranstva, skladištio je u Salzburgu i preprodavao po cijelom regionu Gornje Austrije”, stoji u saopštenju.

 

Njegova desna ruka je bio njegov brat, koji je živio u Ansfeldenu. Svi uhapšeni su dobi između 26 i 53 godine, od kojih je većina imala prijavljeno boravište u Salzburgu. Svi oni vuku porijeklo sa Balkana, a najviše ih je iz BiH, Srbije i Hrvatske, pišu Nezavisne.

Pod istragom su i navodni kupci tj. njihove redovne mušterije. Svi osumnjičeni nalaze se u pritvoru, a ukoliko budu osuđeni, neke od njih čeka i do 15 godina zatvorske kazne.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin