Rasprodata kontroverzna ukrajinska poštanska marka sa BRUTALNOM porukom Moskvi i Rusima (FOTO)

Poštanska marka na kojoj je prikazan ukrajinski vojnik kako pokazuje srednji prst Moskvi, ruskoj raketnoj krstarici koja je u četvrtak potonula u Crnom moru, razgrabljena je u poštanskim poslovnicama širom zemlje, a za tim simbolom “pobede” dali su se u potragu i kolekcionari.

U glavnoj pošti u Kijevu stotine Ukrajinaca različitog uzrasta satima su stajali u redu ne bi li nabavili prvu marku koja se štampa u milion primeraka.

– To im je bio najveći brod, vredan oko 750 miliona dolara. On im je bio glavni adut, a mi smo ga uništili – rekao je ushićen Jurij Kolesan (22) koji je dva i po sata čekao da kupi komplet od 30 maraka.

U prvim danima rata, u radijskoj poruci koja se munjevitom brzinom proširila internetom, ukrajinski graničar na malenom Zmijskom ostrvu odgovorio je ruskom brodu s kojeg su bili pozvani na predaju: “j…. se!”.

Snimak tog razgovora koji je obišao svet, pojavio se i na transparentima na protestnim skupovima u inostranstvu, a sada i na poštanskoj marki.

Ukrajinska pošta je početkom marta objavila konkurs kako bi ovekovječila ovaj događaj. Na konkurs je pristiglo više od 500 predloga, a izabran je onaj umetnika iz Ljvova – Borisa Groha, na kojem ukrajinski vojnik leđima okrenut peščanoj obali pokazuje srednji prst ruskom brodu na modroj podlozi.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin