Raskomadan još jedan kriptomilioner. Dijelovi tijela nađeni u odvodu

U noći s 8. na 9. kolovoza, u Sofiji se dogodilo stravično ubojstvo, za koje je osumnjičen Bugarin Vesko Valčinov, poslovni partner žrtve, 41-godišnjeg Kristijana Peeva. Tijelo su pronašli vodoinstalateri koji su došli očistiti odvod, a bugarski mediji donose nešto detaljniju verziju događaja koji je šokirao svijet.

Bugarska policija na tiskovnoj je konferenciji prije tri dana objavila da, iako zasad nemaju dokaza da je sudjelovao u likvidaciji PeevaValčinova sumnjiče za sakrivanje dijelova raskomadanog tijela svog ubijenog prijatelja. Ipak, onda su krenuli s nešto detaljnijim operativnim radom, koji je doveo i do privođenja ubojice.

Nestanak Peeva prijavila je Kristijanova sestra 10. kolovoza, javlja dnevni list Trud. Istražitelji su na mjesto zločina – zadrugu u Rakovskoj ulici i na Bulevaru Vasil Levski stigli nakon provjere dva telefona nestale osobe. Utvrđeno je da su prestale s radom 8. kolovoza, a jedan je uređaj lociran i otkriven u blizini autosalona, piše tportal.

Provjereni su svi kontakti koje je imao na dan kad je posljednji put viđen. Jedan od njih bio je s njegovim prijateljem Veskom Valčinovom. Iz bloka u kojem osumnjičeni živi izuzeta je kamera te je utvrđeno da su on i Kristijan ušli u ulaz u kasnim poslijepodnevnim satima 8. kolovoza.

Sutradan je Valčinov iz istog ulaza izašao sam. Dolazio je kući i ponovno izlazio nekoliko puta tijekom dana, obilazeći sumnjiva mjesta. Operativnim radom policije on je povezan s Konstantinom Subotinovim, koji je priveden i ispitan. Na ispitivanju je priznao da je Valčinovu pomogao sakriti dijelove tijela Peeva tako što je neke od njih svojim automobilom odvezao u mjesto Vitoša i tamo ih zakopao. Kad je shvatio da mu je policija za petama, Valčinov se pokušao sakriti u hotel u Vitoši, no njegovu lokaciju pratili su na mobitelu.

Istražitelji su tako prikupili dovoljno dokaza za njegovu krivnju te je optužen za ubojstvo.

 

Ubojica i žrtva bili su prijatelji i namjeravali su pokrenuti posao s kriptovalutama, no uvjet je bio da Vesko vrati 2000 leva (oko 1000 eura) koje duguje Kristianu.

Bivši konobar Valčinov već je ranije dvaput bio privođen. Tijekom ispitivanja izmišljao je različite verzije brutalnog zločina, no sve su se pokazale lažnima, pokazalo se na detektoru laži. Portret osumnjičenog za ubojstvo izrađen je na policijskom Institutu za psihologiju MUP-a. Prema mišljenju stručnjaka, on je zla i osvetoljubiva osoba. Bit će podvrgnut vještačenju kako bi se utvrdilo je li uračunljiv i je li psihopat ili sociopat.

Peev je drugi kriptokralj koji je pronađen mrtav u brutalnim okolnostima unutar mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. srpnja nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram računu isticao ekstravagantan životni stil financiran kriptoulaganjima.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin