“Rane im trunu, umiru i IZDATI su”: Žene ukrajinskih vojnika OČAJNE, otkrile šta im pišu muževi

Supruge i devojke boraca Azova koji se još uvek nalaze u tunelima čeličane Azovstal u Mariupolju govorile su za britanski Telegraf. Kako navode, njihovi partneri se nalaze u užasnim uslovima i “njihove rane trunu”.

– Sinoć sam razgovarala s Dmitrom. Pošto je veza bila užasna, čuli smo se preko poruka – kaže Hana Naumenko, verenica Dmitra Danilova (29).

– Napisao je da im je ostalo samo malo pirinča i da pokušavaju da naprave neku vrstu brašna – kazala je ona.

Žene su ove nedelje razgovarale s papom Franjom, nadajući se da bi on mogao da interveniše.

– Rekao je da želi da pripremi humanitarni koridor za Azovstalj, ali Putin ne želi da pusti vojnike da odu – kaže Julija Fedosiuk, čiji je suprug Arsenij Fedosiuk (29) zapovednik Azova.

– Sinoć sam razgovarala sa svojim mužem – kaže Katerina Prokopenko, supruga potpukovnika Denisa Prokopenka (30) i dodaje:

– Rekao je da je jeo samo jednom i da je popio samo jednu čašu vode. Oni su bez hrane, bez vode. On je iscrpljen i govori vrlo sporo – kazala je ona.

“Naši muževi nisu neonacisti”
Olga Andrianova (31) ipak retko razgovara sa svojim suprugom Serhijem (26).

– On je ranjen. Rekao mi je da su ostali bez lekova. Muškarci umiru jer nemaju odgovarajuću medicinsku pomoć. Njihove rane trunu – kaže ona i dodaje:

– Naši muževi su jednostavni ljudi, rodoljubi, a ne neonacisti. Oni vole svoju zemlju i bore se za naše zajedničke vrednosti. Za mnoge Ukrajince bilo je “vau” što je rat počeo, ali mi se borimo u tom ratu od 2014. godine – kaže Julija.

“Ukrajina je izdala naše supruge”
Ove žene neke Ukrajince optužuju za izdaju.

– Azov je bio spreman za opkoljavanje, ali su se nadali da će ukrajinske oružane snage u gradovima blizu Mariupolja pomoći – kaže Julija.

– Naši muževi će se boriti, boriti do kraja i tamo će da umru – kaže Julija i dodaje:

– Svaki vojnik Azova koji se predao tokom poslednjih osam godina bio je mučen i ubijen. Pre mesec dana jedan vojnik je zarobljen. Rusi su s njim snimili propagandne videosnimke, a onda su ga mučili i ubili, pa fotografisali njegovo mrtvo telo i poslali njegovoj majci. Zato celi svet mora da shvati da zarobljeništvo nije opcija za Azov – kaže.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin