RAMO prespava 300 dana GODIŠNJE, NE MOGU DA GA PROBUDE: MOŽE spavati 25 DANA u KOMADU (VIDEO)

O muškarci (42) iz Indije nedavno su se raspisali brojni mediji zbog retkog stanja koje uzrokuje da spava čak 300 dana godišnje.

Indijski mediji nedavno su pisali o bizarnom slučaju Purkharama, sredovečnog stanovnika sela Bhadva u Rajasthanu, koji navodno pati od hipersomnije te može spavati i 25 dana u komadu.

Redak poremećaj dijagnostifikovan mu je pre 23 godine, kad je spavao po 15 sati u komadu, ali simptomi su se s vremenom pogoršavali. Još pre šest godina počeo je spavati oko dva dana u komadu umesto 6-7 sati.

 

Vlasnik male trgovine uskoro je počeo spavati i po 7-8 dana u komadu, a stanje mu se nastavilo pogoršavati pa sad spava i do 25 dana u komadu, prenosi Oddity Central.

Trgovinu u svom malom selu može držati otvorenom sad samo pet dana mesečno, a ponekad zaspi i kad je na poslu. Kad se to dogodi, ne može se probuditi već ga samo porodica može odvesti kući, a nekad ga čak i okupati dok on spava.

 

Njegova supruga Lihmi Devi rekla je da joj se muž nedavno probudio nakon 12 dana sna i odmah je otvorio trgovinu, ali da niko ne može znati koliko dugo će ostati budan.

Trenutno nema poznatog leka za njegovo stanje, a od metoda koje je isprobao imao je nuspojave poput jake glavobolje i umora. Njegova porodica ipak se nada da će se oporaviti i vratiti normalnom životu.

 

 

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  BALKANSKA BAJKA  na LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/25/balkanska-bajka-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin