RADOJKA da VAM KAŽE – EVO KAKO da VAŠ MUŽ ludi ZA VAMA samo MU SKUHAJTE ovu NAMIRNICU, skakaće PO VAMO KO JARAC

Moje ime je Radojka, i ja sam po zanimanju domaćica, a drage moje žene za sve ove godine života, naučila sam jedno – nema prave žene ako ne zna napraviti pitu. A ne kažu džabe, da ljubav na usta ulazi…

Stoga evo kako daobradujete svoga muža, i koje jelo po statistikama na Balkanu je najomiljenije muškarcima… Pa pita naravno.

A u nastavku vam dajem prave recepte, kako da vam uvijek ispadne kako treba, a sit muž je zadovoljan muž… A onda i u spavaćoj ima da bude zanimljivo!

Tačno vrijeme pečenja trebali biste sami pronaći, ali nakon 30 minuta pečenja preporučujemo da češće gledate u pećnicu. Pored toga, poželjno bi bilo nekoliko puta tokom pečenja okrenuti tepsiju kako bi se pita ispekla ravnomjerno sa svih strana.

Koliko dugo se peče pita sa krompirom?
Pitu sa krompirom stavite da se peče nekih 15 minuta na 220 stepeni. Nakon toga, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 35-40 minuta, u zavisnosti od debljine tijesta. Kada dobije lijepu boju odozgo, znate da je pita gotova.

Koliko vremena treba da se peče pita sa gotovim korama?
Pita sa gotovim korama se obično peče od 30 do 40 minuta. Obratite pažnju da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomjerno ispekla sa svih strana.

Koliko dugo se peče burek?

Burek se peče u prethodno zagrijanoj peći na 190ºC, nekih 20-25 minuta.

 

Pišite u komentarima na Facebooku – koliko vi pečete pitu, i dajte nam recepte… 🙂

RBSM RADIO

 

 

 

 

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin