RADNICA VEKA: Baka u 90. godini otišla u penziju! Čak 74 godine NIJEDAN DAN nije bila na bolovanju

Predana radnica prvo je počela u toj robnoj kući kao radnica u liftu davne 1949. godine. U to vreme imala je samo 17 godina. Posle toga je unapređena na posao u delu za kozmetiku

 

 

Melba Mibejn je 90-godišnja prodavačica iz Teksasa, a konačno je dala otkaz u robnoj kući “Dillard’s” nakon što je onde radila pune 74 godine.

Predana radnica prvo je počela u toj robnoj kući kao radnica u liftu davne 1949. godine. U to vreme imala je samo 17 godina. Posle toga je unapređena na posao u delu za kozmetiku.

– Iako se vremena menjaju, sve se promenilo od onda kad je krenula da radi ovde do danas, kad je svet mnogo moderniji, njene vrednosti i vrline i dalje stoje kao najvažnije – komentarisao je upravnik robne kuće Džejms Sinc za Fox News.

Mibejn je bila zvezda kozmetičkog odeljenja, uvek nasmejana i pozitivnaprema svakome ko uđe. Nikad nije izostajala s posla ili bila bolesna.

– Melba svakom iskustvu kupovine daje kvalitet kakav tražimo u svetu luksuza – istakao je njen bivši šef.

 

Kako je postajala starija, nikad nije odstupila od svoje rutine dolaska na vreme na posao.

– Uvek je dolazila ranije na posao, radnja bi se otvarala u 10, a ona je dolazila nakon 9, ulovila bi i mesto za parkiranje – komentarisao je njen unuk, Teri Mibejn.

Uzimala je kratke pauze za ručak jer je znala da ljudi dolaze upravo u to vreme, kako bi kupili ono što im treba. Nije htela da propusti priliku da ima i te kupce, stoga je često u vreme užine ostajala duže, iako je imala pravo na pauzu u to vreme.

Čak i u 70-tim i 80-tim godinama svog života, nastavila da radi 40 sati nedeljno.

U prodaji je, naravno, bila izvrsna. Dok su mnogi radili samo za platu, ona ih je podsticala da u tome vide nešto više.

U radu je pronašla veselje te je inspirisala brojne druge kolege.

– Volela sam sve tamo i da idem na posao – naglasila je nakon odlaska u penziju.

Šef je dodao kako je Melba ujedno edukovala brojne zaposlene kako bi radili bolje. No, kad su počeli zdravstveni problemi, morala je da ode u penziju.

Međutim, njena predanost firmi nije prošla nezapaženo.

“Dillard’s” je napravio zabavu povodom njenog penzionisanja na kojoj su joj dali priznanje “Beyond Excellence” i plaketu u čast “službe iznad očekivanja”.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin