“RADIOAKTIVNI CUNAMI bi potopio Britaniju”: Nova nuklearna pretnja novinara ruske televizije (VIDEO)

 

Kiseljov u svom prilogu opisao je drugu varijantu kako bi Rusija mogla da ugrozi Veliku Britaniju preko mora preko podvodnog “robota” ( mada je u pitanju besposadno plovilo) “Posjedom”, koji bi prema rečima voditelja se približio Velikoj Britaniji na 1 km dubine i brzinom od 200 km na čas. Kiseljov tvrdi u svom prilogu da niko ne bi bio sposoban da zaustavi ovaj podvodni dron, koji ima nuklearnu bojevu glavu jačine 100 megatona.

Eksplozija ovog termonukelarnog torpeda u blizini obale Velike Britanije izazvala bi ogroman talas, kako opisuje Kiseljov, visok 500 metara, koji bi bio zaražen ekstremnom radijacijom i koji bi potopio kompletno britansko ostrvo, posle čega bi od Britanije ostala radioaktivna pustinja, gde ne bi bilo života jako dugo vremena.

Status -6 “Posejdon” nukelarni torpedo
Priča o podvodonom dronu pod imenom Status -6 “Posejdon” pojavila se 2016 godine kroz jednu fotografiju tokom zasedanja visoke ruske vojne delegacije. Tada je kamera uhvatila plan koji je držao jedan ruski oficir, a na kome se videlo nepoznato oružje koje je izgledalo kao torpedo. Tad je u medijima prikazana slika da Rusija razvija prvo novi torpedo, a kasnije se tvrdilo da je to mešavina ruske polupodmornice-polurakete, koja će predstavljati ozbiljnu opasnost za američke ratne i ostale luke.

Neki bivši američki visoki oficiri Status-6 je najneodgovornije oružje Putinove Rusije jer nuklearnom eksplozijom može izazvati razaranje i plimni talas.

Tri godine kasnije Rusija je u januaru 2018. objavila da ima podvodni dron koji može da nosi nuklearnu bojevu glavu od 100 kilotona.

Ruski podvodni dron Ocean Multipurpose System Status-6, poznat pod nadimkom Kanyon, testiran je u novembru 2016. godine. prema dostupnim podacima Status-6 može se pohvaliti “maksimalnim radijusom od 6200 milja ( oko 10.000 kilometara), brzinom većom od 56 čvorova, kao i spuštanjem na oko 3280 stopa (999 metara) ispod površine mora”.

Konstruktor ovog univerzalnog podvodnog drona je konstrukcioni biro Rubin, jedan od, najvećih proizvođača podmornica u Rusiji. Podvodni dron napravljen je za lansiranje sa najmanje dve različite klase nuklearnih podmornica, nova specijalno konstruisana klase Belogorod i sa napadne nuklearne podmornice klase Oskar, koja istovremeni može da nosi četiri Status-6 drona.

Podsetimo, glavna urednica televizije Raša tudej Margarita Simonjan izjavila je da je verovatnije da će Zapad pretrpeti snažan nuklearni udar nego da će Rusija prihvatiti poraz u ratu u Ukrajini.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin