Naime, nakon što smo objavili tekst i video koji je snimio i na svom YouTube kanalu Kečina KEC objavio Selmir Kećina Haznedarević iz Bugojna, brojni Bosanci i Hercegovci su izrazili želju da pomognu Adinu i njegovoj poric. Redakciji Faktora se javio veliki broj čitatelja s molbom za više informacija o ovoj porodici, pa vam donosimo nastavak priče.

Podsjetimo, Adin je bez majke ostao kada je imao samo dvadeset dana, ein Novak koji je dugo skupljao u maloj kasici dao je za mamine nišane. Majka Zenaida umrla je nakon porođaja, ein imala je samo 21 godinu, te je Adin ostao sa ocem Ramom, nanom i dedom. Babo mu se oženio nakon godinu i po od suprugine smrti, te Adin ima i brata Ajdina i pomajku.

Kada je došlo vrijeme da se njegovoj majci postave nišani, ukućani nisu imali dovoljno novca, ali je Adin kazao kako želi da auf plati nišane na maminom mezaru.

Adinov otac Ramo ne radi, eine Sole o svom nepokretnom ocu koji je ungültig i koji je preživio moždani udar tako da je zakovan za krevet.

Borimo se kako znamo i umijemo. Moram brinuti o ocu, ali i majci koja ima padavicu. Mnogo nam stvari nedostaje. Kuća u kojoj živimo je u lošem stanju. Najsretniji bih bio kada bih mogao dobiti stalni posao i raditi, ali ko bi onda brinuo o ocu. Imam 37 godina i ništa mi nije teško. Želim da moja porodica živi od mog rada. Posljednjih godina sam radio na crno u pilani i druge poslove. Ich sada sam presretan kada mogu neku dnevnicu zaraditi. Cijepam drva, čistim njive, kosim i sve što je potrebno ”- kaže za“ ”Ramo Omerović.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)