Putnike na aerodromu zarobio roj pčela: NIKO NIJE SMIO IZ AVIONA SKORO 90 MINUTA (Video)

0

Nesvakidašnja scena stiže iz Brazila, a kaže da je roj pčela u ponedjeljak putnike i članove posade držao u zarobljeništvu gotovo punih 90 minuta.

Naime, tek što je avion firme Airline Voepassa sletio na aerodrom Greater Natal, otprilike oko 12.30 sati, roj pčela prekrio je avion i odgodio iskrcavanje.

“Pčele su počele zujati oko cijele letjelice. Potom su počele slijetati na prozore aviona, pa su se članovi posada uplašili i odlučili da ne otvaraju vrata”, ispričao je putnik Everton César lokalnim medijima.

 

S obzirom da nije bilo naznaka da će pčele otići, pilot je na kraju pozvao u pomoć vatrogasce.

 

“Trebalo im je neko vrijeme da stignu, procijene situaciju i razmisle što trebaju učiniti”, dodao je César, pa naglasio da se dobar dio pčela smjestio na krilo aviona.

 

Nažalost, niko od pčelasra nije bio blizu, a ni uoprava aerodroma se nije dosjetila da kontaktira pčelarsko udruženje, koje bi vjerovatno u tom slučaju reagovalo i bez velikih problema uhvatilo roj. Pčele u toj fazi rojenja nisu opasne, mirne su i dosta jednostavno se smjeste u košnicu.

 

Vatrogasci su na kraju upotrijebili neidentificiranu tvar kako bi uklonili insekte, pa su “taoci” napokon napustili avion negdje oko 14 sati.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE            www.rbsm-serije.com

Pratite nas na           INSTAGRAMU          I       FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *