Putin povlači FSB i u Ukrajinu šalje GENERALA od poverenja: “Uvek je spreman da UBIJE”

Ruski predsednik Vladimir Putin degradirao je FSB nakon neuspeha u prvoj fazi ofanzive i izveštaja da vojnici odbijaju da izvršavaju naređenja u Ukrajini.

Umesto FSB, brutalna ruska vojna špijunska jedinica GRU, koja je pokušala da ubije Sergeja Skripalja u Solsberiju 2018. godine, dobila je komandu nad ruskim obaveštajnim operacijama u Ukrajini.

U ratu je poginulo nekoliko ruskih generala, a uništeni su i drugi važni ciljevi, kao što je vodeći brod ruske Crnomorske flote.

Imenovanje GRU-a u Ukrajini trebalo bi da poboljša učinak ruske vojske, rekao je Andrej Soldatov, istraživač i akademik specijalizovan za rusku špijunsku zajednicu.

– Na ratištu će, naravno, biti efikasnije. Bolji je kontakt sa jedinicama, bolja je logistika – rekao je on.

Novi čovek zadužen za Putinovo prikupljanje obaveštajnih podataka u Ukrajini je general-pukovnik Vladimir Aleksejev, koji je učestvovao u napadima i pokušajima atentata na Zapadu.

– Velika Britanija i Evropska unija optužuju Alekseja da je nadgledao napad hemijskim oružjem u Solsberiju 2018. On je iskusan specijalni agent, a SAD su ga takođe sankcionisale zbog direktnog sajber mešanja u američke izbore 2016. – rekao je Soldatov.

General Aleksejev je 2012. godine unapređen u prvog zamenika šefa GRU.

– Aleksejev je vodio vojnu operaciju u Siriji i bio je umešan u sukob u Donbasu. Кolege oficiri ga smatraju brutalnim i samouverenim do granice bezobzirnosti. Uvek je spreman da ubije – rekao je Soldatov.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin