Putin je spreman da upotrebi NUKLEARNO oružje! UPOZORENJE praunuke Hruščova: “On želi pobedu” (VIDEO)

Praunuka bivšeg sovjetskog lidera Nikite Hruščova upozorila je da bi Rusija mogla biti spremna da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini. Nina Hruščov, profesor međunarodnih odnosa u Sjedinjenim Državama, rekla je za BBC da veruje da će ruski predsednik Vladimir Putin na kraju učiniti sve što je potrebno da pobedi u ratu.

– Mislim da Putin zaista planira da dobije ovaj rat i da planira da pobedi po svaku cenu. Ako se želi proglasiti pobeda i on će možda morati da upotrebi taktičko nuklearno oružje – ne očekujem da će to učiniti – ali to bi mogla biti jedna opcija za koju bi Rusi mogli biti spremni – rekla je ona.

Taktičko nuklearno oružje nije tako moćno kao rakete dugog dometa sa nuklearnim bojevim glavama, čije su raspoređivanje od strane SAD i Rusije 1960-ih dovelo svet na ivicu nuklearnog rata tokom Hladnog rata.

Nina Hruščov je politikolog iz Rusije u Novoj školi u Njujorku. Ona je dugogodišnji Putinov kritičar, a u martu, samo nekoliko dana nakon što je počela invazija na Ukrajinu, rekla je da je postiđena razvojem događaja i da bi njen pradeda smatrao napad “prezirom”.

– Sa prezirom bi gledao kako ruske trupe napadaju Kijev, grad koji je obnovio posle Drugog svetskog rata. Čak i ako ste isprovocirani, nećete bombardovati drugu zemlju – prokomentarisala je ona, uz napomenu da Zapad nije dobro odgovorio na krizu, ali da je za napad odgovoran isključivo Putin, navodi Mondo.

– Putinov potez je orvelovski, teško je više razumeti šta hoće – izjavila je autorka nekoliko knjiga o Putinu i Rusiji.

Nikita Hruščov je tokom njegovog života bio odan pristalica Josifa Staljina, ali se posle diktatorove smrti borio protiv njegovog nasleđa. Putin ga smatra glavnim krivcem za to što je Krim svojevremeno dat Ukrajini.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin