PUKLA sezona u Crnoj Gori: Plaže poluprazne, nema turista, cene ležaljki PAPRENE

Iako je sezona uveliko počela, u Crnoj Gori je izostao očekivan broj turista, a ugostitelji se nadaju prilivu gostiju od 20. jula.

Crna Gora izgleda ne može da se pohvali posećenošću i velikim interesovanjem turista ove godine, u mnogim mestima manji hoteli i apartmani su poluprazni, a ni plaže nisu pune. Ugostitelji očekuju više gostiju od avgusta.

Nemci će gas plaćati triput više?
Ovih dana na jednoj od najposećenijih i najomiljenijoj plaži “Jaz” ležaljke gotovo da su bile poluprazne, a ovakva situacija iznenadila je ugostitelje i vlasnike lokala. Nadaju se da bi gostiju moglo da bude više od 20. jula ili početkom avgusta. Iako željno iščekuju goste odlučili su se da ovih dana podignu cene ležaljki sa 10 na 15 evra.

Što se tiče kafića i restorana, konkretno na plaži “Jaz” pica se može pojesti za 7 ili 8 evra, hamburger i slična jela sa roštilja za oko 4, 5 evra, kafa košta između 1, 8 do 2, 20 evra… Smeštaj u apartmanima na samoj plaži “Jaz” u predsezoni mogao se naći za 30 evra po danu, dok se u sezoni očekuje da će cena ići i do 50 evra, prenosi Biz life.

Crna Gora: Manje gostiju nego u julu proše godine

Da je poseta loša požalili su se ovih dana i predstavnici turističkih organizacija.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, prošle sedmice gostiju je bilo skoro za petinu manje nego početkom jula prošle godine. Turistički zvaničnici za “Vijesti” ističu da je jedan od glavnih problema loše sezone to što Crna Gora nije uspela da nadoknadi goste iz Ukrajine i Rusije, koji su prošle godine dominirali, sa drugih tržišta.

Manji broj gostiju iz regiona je i zbog toga što su neke destinacije koje su prošle godine bile zatvorene zbog pandemije sada otvorene, pa gosti iz bivših jugoslovenskih republika odlaze u komšiluk na letovanje.

Od Jaza do Buljarica, prema zvaničnim podacima, boravi 26.432 gosta, što je 19 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Loša popunjenost u odnosu na prošlo leto zabeležena je i u hotelima i privatnim smeštajima. Gostiju je 40 odsto manje, posebno u privatnom smeštaju.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Crne Gore Ana Tripković-Marković rekla je nedavno da je i pre krize došlo do značajnijeg usporavanja turističkih kretanja iz Rusije. Zato su, dodaje, preusmerili marketinške aktivnosti na tržišta Zapadne Evrope, ali i na Skandinaviju, Izrael, Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate i tradicionalno važna tržišta zemalja regiona.

U pokušaju da se nadoknadi manjak gostiju s tradicionalnih tržišta, Crna Gora je prošle godine po prvi put uspela da privuče i veći broj turista iz Kazahstana, a dobre najave su i za ovu godinu, jer su ponovo uvedeni direktni letovi prema toj azijskoj zemlji. Novo tržište za ovu sezonu trebalo je da bude i Saudijska Arabija, čijim građanima je Crna Gora ukinula vize, ali je zapelo oko uvođenja direktnih letova.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin