PRONAĐEN HELIKOPTER IRANSKOG PREDSEDNIKA? Spasioci uspeli da STUPE U KONTAKT sa članom posade i zvaničnikom iz letelice

Nakon pada helikoptera iranskog predsjednika, vlasti su uspjele kontaktirati člana posade i zvaničnika koji je bio dio delegacije koja se vraćala iz Azerbejdžana!

 

Iranski potpredsjednik Mohsen Mansouri ranije je rekao da su spasioci uspjeli uspostaviti kontakt sa članom posade i zvaničnom u helikopteru nakon pada. Mansouri je rekao da još postoji nada da nesreća neće biti fatalna.

 

– Nadu nam daje činjenica da je uspostavljen kontakt sa jednim od putnika i jednim od članova posade helikoptera. Stoga se nadamo da težina incidenta nije prevelika. Iranska novinska agencija Iran News prenijela je Mansourijevu izjavu, rekavši da su spasioci pronašli helikopter iranskog predsjednika, ili helikopter “Crveni” pronađen unutar Irana. Crescent poriče da je avion primećen.

 

Helikopter se srušio u sjeverozapadnoj regiji Varzakan, oko 600 kilometara od Teherane. Varzakan pripada iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan. Rečeno je da se posljednji GPS signal nalazi u blizini rudnika bakra u šumi Arsbaran, gdje je među putnicima srušenog helikoptera bio i iranski ministar vanjskih poslova Hussein Amir Abdullahian. Ibrahim Raisi stigao je u Azerbejdžan rano u nedjelju.

 

Tamo je, zajedno sa predsjednikom zemlje Ilhamom Alijevim, prisustvovao ceremoniji puštanja u rad hidroelektrana Khudaferin i ceremoniji otvaranja hidroelektrana Gizgarasi izgrađene na rijeci Araz.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:       INSTAGRAMU       I       FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)