“Promenio sam kanal kad sam je ČUO”: Saša Popović o Konstrakti i glasanju na “Pesmi za Evroviziju”

Saša Popović je u jutarnjem programu na TV “Prva” istakao da mu se Konstraktina pesma “In corpore sano” nije dopala na prvo slušanje, ali da je pre kraja prve polufinalne večeri promenio mišljenje i da mu se sada izuzetno sviđa.

– Ja sam gledao prvo polufinale i kad je njena pesma počela i ono “koja li je tajna zdrave kose Megan Markl”, promenio sam kanal, malo sam gledao to, malo nešto drugo. I kad je došao onaj podsetnik za glasanje ja sam tu pesmu prihvatio delimično kao navijačku pesmu.

Evo možemo da tapšemo svi i sad, uz ritam. Ja sam u prvom polufinalu poslao 20 poruka za Zorju, ona je “Grandov” pevač. Kad je došlo finale, ja sam glasao za broj 18, za Konstraktu. Jer sam shvatio, i pesma mi se zaista dopala, imate “normalne” pesme i imate te malo “pomerene”. Mene zove Marija Šerifović posle prvog polufinila i kaže “ova će pobediti” – ispričao je Popović.

On se dotakao i zanimljive situacije sa snimanja “Zvezda Granda” koje je bilo dan posle finala Beovizije, kada su članovi žirija u nekoliko navrata citirali stih “Umetnica mora biti zdrava”, iz Konstraktine pesme.

– Finale je bilo u subotu, u nedelju smo snimali “Zvezde Granda”, prvu emisiju petog kruga, jedna od članica žirija je zakasnila, kako se pojavila tako smo mi ostali svi zapevali “Umetnica mora biti tačna”. Onda Viki dolazi iz šminkernice i kaže “moram biti lepa”, a mi smo pevali “Umetnica mora biti lepa”, jedna takmičarka je rekla da je bolesna, i mi smo svi pevali “Umetnica mora biti zdrava”. Znači to je ušlo ljudima u glavu – rekao je Saša.

Saša se zatim osvrnuo na optužbe Ace Lukasa da je RTS namestio glasanje, te naveo da je, kao neko ko ima mnogo iskustva sa takvom vrstom takmičenja i glasanja, siguran da to nije moguće.

– 300 glasanja sam radio, neverovatno je da je stiglo toliko glasova za 15 minuta, 144.000 glasova ukupno u finalu Beovizije. Ali je i te kako moguće.

U “Zvezdama Granda” u prvom krugu glasanja za sat vremena dobijemo oko 200.000, a glasa se i iz regiona, iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije. Ja čim sam video da nisam dobio onu povratnu poruku “Hvala što ste glasali”, ja sam znao da je bilo puno glasova, i da sistem nije mogao da odreaguje na vreme.

Ako neko za 15 minuta samo iz Srbije dobije 144.000 to je znak da se narodu to dopada, to je toliko veliki broj glasova, ja ne znam da li je u “Zvezdama Granda” za 4 sata neki takmičar iz Srbije dobio 40-50.000 glasova. Lukas je digao frku svakako, i da nisu bile konferencije za štampu, da nije optuživao Oliveru Kovačević da je uzela 30.000 evra za pobedu Sare Jo, naravno da je on sam svojim izjavama i postupcima digao interesovanje za festival. Ali nema šanse da bude namešteno, ma kakvi.

Prihod od glasanja ide u humanitarne svrhe, ostaće 8.000 do 10.000 evra za humanitarne svrhe, dok svi operateri uzmu svoje. Evo ja ću uplatiti još toliko u dobrotvorne svrhe ako se dokaže da su neki glasovi pokradeni. Svi to vide, nema govora o tome da bude namešteno, ako neko ima dokaz za to, neka dokaže, radim sa njima tolike godine – rekao je Popović.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin