Proglašen NAJSTARIJI pas na svetu: Ovo je tajna njegove DUGOVEČNOSTI, evo koliko ima godina (VIDEO)

Najstariji pas na svetu, koji je upisan u Ginisovoj knjizi rekorda, nosi ime Tobi Kejt.

Njegova vlasnica Gizela Šor udomila ga je sa svega nekoliko meseci, a tokom njegovog života vodila je računa o njegovim svakodnevnim navikama i ishrani, što se u velikoj meri odrazilo i na njegovu dugovečnost.

Pretvoreno u broj ljudskih godina, najstariji pas na svetu trenutno ima 147 godina. Rođen je 9. januara 2001. godine, kada je doveden u azil Pegi Adams, gde je Gizela volontirala, nakon što ga više nije želeo par koji je o njemu brinuo.

Dugovečnost svog ljubimca vlasnica objašnjava dobrom geneikom, zdravom ishranom i toplinom doma koju mu ona pruža već više od dve decenije, odnosno punu 21 godinu.

Maleni pas je odmah ukrao srce ove žene, a njihova veza s godinama je samo jačala.

 

Imajući u vidu da je životni vek čivava između 12 i 18 godina, Gizela je shvatila da bi njen voljeni mogao da bude najstariji na svetu kada je napunio dve decenije.

– Tobi je prilično dobrog zdravlja s obzirom na to koliko ima godina. Obožava da spava – rekla je njegova vlasnica i otkrila kako je Tobi izuzetno druželjubiv i kako vreme provodi sa svojim prijateljima – sedmogodišnjim američkim buldogom Lunom, kineskim ćubastim psom Lalom i 32-godišnjim papagajem Kokijem.

Tobi se svakog jutra budi u 6:30 i ide u redovne šetnje. Uprkos tome što ima srčano oboljenje, to ne utiče na njega.

Inače, najstariji pas ikada zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda bio je australijski ovčar po imenu Blui koji je bio rođen 1910. godine. Doživeo je duboku starost budući da je napunio 29 godina, nakon čega je uspavan.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin