Produžen pritvor ocu dečaka, vinovniku masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti

 

 

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor V. K, ocu dečaka koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara škole, a ranio šest osoba, za još 30 dana.

“Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 02.06.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenom V. K produžio pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

 

Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka”, navedeno je u saopštenju Suda.

Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.
Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin