Prnjavor u žalosti zbog utapanja devojčice (15) u Drini: Povukao je vir dok je ulazila u vodu

Devojčica je sa sestrom svog očuha bila na reci i najverovatnije je u dubinu povukao vir čim je ušla u vodu da se osveži

 

 

 

Ronilačka jedinica Žandarmerije od jutros traga za telom devojčice M.J. (15) koja je juče popodne nestala u Drini kod Prnjavora.

 

 

Devojčica je sa sestrom svog očuha bila na reci i najverovatnije je u dubinu povukao vir čim je ušla u vodu da se osveži.

 

U trenutku je nestala u dubini reke kada joj je sa noge spala papuče i one krenula da je dohvati. Tragedija je prijavljena policiji u 15.50 časova i odmah je počela potraga koja je trajala sve do mraka, a od jutros ronioci osmatraju priobalje reke iz čamca i pretražuju korito.

 

 

Devojčica je vrtlogu Drine nestala u blizini restorana Drinska terasa, u naselju VI reon, gde nije uređena plaža za kupanje. Ona je, inače, živela u neposrednoj blizini sa majkom, očuhom i mlađom sestrom. Na ovom potezu, kao i duž desne obale Drine do ušća u Savu korito Drine je velika nepoznanica i još veća opasnost i za najveštije plivače zbog velikog broja kratera koji su nastali iskopavanjem šljunka i peska.

 

 

– I u plićaku, u vodi do članaka, ne znaš kolika je dubina. Ima dosta virova koji su opasni jer odjednom povuku u dubinu, pa i plivaču u tom trenutku nema spasa, a kamoli detetu koje uz to i ne zna da pliva – ispričao je meštanin Prnjavora koji za porodicu nesrećne devojčica kaže da su čestiti i pošteni ljudi.

 

 

Devojčica je završila osmi razred Osnovne škole i radovala se maturi koja je zakazana za sutra.

 

 

– Njeni školski drugovi i drugarice, kao i roditelji su potrešeni i ne veruju da ih je zadesila ovakva tragedija pa su predložili da se otkaže matursko veče – kazala je meštanka Prnjavora.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:             INSTAGRAMU               I             FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin