Prizori iz Rusije ne slute na dobro: Redovi su ogromni, sve podseća na novu Gvozdenu zavesu (FOTO+VIDEO)

Čuveni lanac restorana brze hrane “Mekdonalds” najavio je juče da će privremeno zatvoriti svojih 850 objekata u Rusiji kao odgovor na sukob u Ukrajini.

U dopisu koji je objavio izvršni direktor ove korporacije Kris Kempčinski navodi se da je razlog za to “nepotrebna ljudska patnja koja je zadesila Ukrajinu”. Takođe je saopšteno da će američka kompanija nastaviti da isplaćuje plate za svojih 62.000 zaposlenih u Rusiji.

Čim su čuli za ovu odluku mnogi Rusi su pohitali da u najbliže “Mekdonaldse”, pa su se stvorili ogromni redovi. Sinoć su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i snimci ljudi koji čekaju da u poslednjem trenutku kupe svoju omiljenu brzu hranu. Gužve su bile velike i u “drajv tru” restoranima, a neki od korisnika društvenih mreža procenjuju da su bile duge skoro 750 metara.

Odluka “Mekdonaldsa” usledila je nakon snažnog pritiska javnosti i pretnji bojkotom ukoliko ne zatvore svoje prodajne objekte u Rusiji.

Upravo je otvaranje ovog restorana u Moskvi 31. decembra 1990. godine označilo simbolično podizanje Gvozdene zavese i najavilo Hladnog rata. Inače to je bio prvi Tada se takođe ogroman broj građana okupio da proba “zapadnjačku hranu” i stvorili su se redovi nalik onima koji su sinoć snimljeni u ruskim gradovima.

 

Pored “Mekdonaldsa” još četiri moćne američke korporacije najavile su povlačenje sa ruskog tržišta. U pitanju su globalno prepoznatljivi brendovi “Starbaks”, “Koka kola”, “Pepsi” i “Dženeral elektrik”.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin