PRITVOREN ABDULAH KRUŠKIĆ (62) IZ GRAČANICE, NAPAO JE KOSOM POLICAJCA

0

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

 

Kruškić je osumnjičen da je 19. maja 2024. godine u mjestu Pribava kod Gračanice odbio da zaustavi automobil policijskim službenicima koji su obavljali redovnu kontrolu saobraćaja i skrenuo na lokalni put.

Kada su dva policajca krenuli za njim automobilom da izvrše službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta i kada je policajac prišao njegovom automobilu, kroz prozor sa vozačeve strane uhvatio je policajca za košulju te ponovo nastavio vožnju i ušao u dvorište svoje kuće u Pribavi.

Policijski službenik je krenuo prema njemu, ali ga je Kruškić odgurnuo, te uzeo kosu za travu i željeznim dijelom (oštricom) posjekao policajca po desnoj ruci i nanio mu teške tjelesne povrede.

Kada su došli i drugi policajci da pruže asistenciju kolegi i izdali mu jasnu naredbu da spusti kosu, on je nastavio da istom zamahuje prema policajcima i uputio im ozbiljne prijetnje, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i lišili slobode.

 

Istraga je otvorena i protiv njegovog sina H.K (23) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a koji je učestvovao u ovim događajima i udario pesnicom jednog policajca u lice.

On je također lišen slobode, ali je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

 

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Gračanica su obavili kriminalističku obradu nad ovim licima, te su predati u nadležnost Tužilaštva.

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju isztrage i ispitao oba osumnjičena lica.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Pratite nas na   INSTAGRAMU   I   FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *