Pritisci na Srbiju ne prestaju: Uskladite spoljnu politiku sa EU!

Portparolka Evropske unije, Ana Pisonero, rekla je da ta zajednica očekuje od naše države da se postpeno uskladi sa njihovom spoljnom politikom, što podrazumeva i uvođenje restriktivnih mera, odnosno uvođenje sankcija Rusiji.

Na pitanje da li na ulazak Srbije u EU, odnosno pristupne pregovore, može da utiče njen stav o ratu u Ukrajini i odbijanje da uvede sankcije Rusiji, Pisonero je odgovorila da je odluka o proširenju u rukama država članica.

Pisonero je ovim izvršila dodatni pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i čitavu vlast.

Ona dodaje da je Srbija identifikovala ulazak u Uniju kao svoj strateški prioritet, te da je pregovaračkim okvirom predviđeno njeno postepeno usklađivanje sa spoljnom politikom zvaničnog Brisela.

– Očekujemo da ona postepeno usklađuje svoju politiku prema trećim zemljama sa politikama i stavovima koje je usvojila EU, uključujući i u vezi sa restriktivnim merama. Odluke o narednim koracima u vezi sa proširenjem su u rukama država članica – rekla je Pisonero, a zatim podsetila kako je ta zajednica reagovala na eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Ovo je još jedna potvrda o tome koliko se na Srbiju i našeg predsednika Vučića vrši strašan pritisak da uvodemo sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin