Prištinski tviteraši poručuju: Putin je praktično priznao legalnost KOSOVSKE NEZAVISNOSTI!

Nakon što se predsednik Rusije Vladimir Putin sastao danas u Moskvi sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom i tom prilikom izjavio da je odluka Međunarodnog suda o situaciji na Kosovu podržana, kako kaže, sa svih strana, te izvukao zaključak da i Donjeck i Lugansk imaju pravo na samoopredeljenje, javili su se prištinski tviteraši koji su ove njegove reči pozdravili.

Naime, nakon ovih njegovih reči, prištinski tviteraši su istakli da je ovo praktično priznanje legalnosti nezavisnosti Kosova i Metohije.

– Putin je priznao legalnost nezavisnosti Kosova. U ciničnom pokušaju da povuče lažnu ekvivalenciju sa Donjeckom i Luganskom, on je citirao odluku Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova. Epski autogol – napisao je jedan tviteraš iz Prištine.

Foto: Printscreen

Neki od njih su se obradovali do te mere da su, nazvavši Srbe genocidnim narodom, rekli da ovakva izjava Vladimira Putina sigurno boli Srbe.

– Putin potvrđuje državnost Kosova. To mora da je bolelo naše genocidne susede sa severa – napisao je drugi tviteraš.

Podsetimo, Putin je danas u Moskvi Gutereša podsetio na odluku Međunarodnog suda o situaciji na Kosovu koju su, kako kaže, svi podržali, pa samim tim i Donjeck i Lugansk imaju pravo na samoopredeljenje.

Gutereš je na to Putinu odgovorio da Ujedinjene nacije nisu priznale nezavisno Kosovo, na šta je Putin rekao da je bitna odluka Međunarodnog suda.

– Ali Ujedinjene nacije nisu priznale Kosovo – naglasio je generalni sekretar UN.

Predsednik Rusije je na to kratko odgovorio da “Tribunal jeste”.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)