Priština odustala od zahteva za članstvo u Interpolu! Sugerisano im da će doživeti DEBAKL

Priština je odustala od apliciranja za članstvo lažne države Kosovo u Interpolu, jer ne može da obezbedi dovoljnu podršku na Generalnoj skupštini ove organizacije u oktobru, u Indiji.

Kako “Novosti” saznaju iz diplomatskih izvora, tzv. vladi Aljbina Kurtija je iza zapadnih centara moći sugerisano da će u slučaju da podnesu zahtev za članstvo ponovo doživeti debakl i da sad nije trenutak da se upuštaju u ovu avanturu.

I Kurti je svestan da ne bi bilo dobro da u Interpolu doživi još jedan debakl, posebno imajući u vidu nedavni pokušaj da otvore vrata Saveta Evrope koji je takođe prošao neslavno. Inače, najveći pokrovitelji kosovske nezavisnosti, pre svih Nemačka i Francuska u startu su se protivile da Priština podnese zahtev za članstvo u SE u ovom trenutku, s obzirom na delikatne geopolitičke okolnosti zbog ukrajinsko-ruskog sukoba. Nezadovoljatvo Zapada dosolila je i činjenica što je Priština ovaj potez povukla bez detaljnih konsultacija sa njima.

Protiv da tzv. Kosovo aplicira za SE bila je i Ukrajina, jer smatra da bi to dalo mogućnost Krimu i Donbasu, da kao međunarodno nepriznate teritorije, takođe podnesu zahtev za SE.
Izvori medija tvrde da Kurti, posle neuspeha u SE, dogovora oko mape puta za sprovođenje sporauzama o energetici koji ne ide na ruku Prištini, i izvesnog debakla ako se upuste u priču o članstvu u Interpolu, pokušava da napravi nešto što će mu doneti poene na domaćoj političkoj sceni. Zato i pokušava da pokaže “mišiće” zabranom srpskih ličnih karata i registarskih tablica.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin