PRIČALO SE DA JE ZBOG ISIDORE OSTAVIO ŽENU KOJA MU JE RODILA MISTERIOZNU ĆERKU: Posle njene smrti praktikuje 1 stvar

Naša čuvena književnica Isidora Bjelica bila je dama britkog jezik koja je o svim temama govorila potpuno otvoreno. Njena dela i danas pronalaze put do srca novih čitalaca, a osim po prepoznatljivom stilu pisanja, ostala je upamćena po lavovoskoj borbi sa opakom bolešću.

Naime, imala je samo 53 godine kada je preminula od raka. Svuda je kucala na vrata i tražila rešenje za svoje zdravstveno stranje, lepčila se i kod nas i u inostranstvu, probala je sve tradicionalne i inovativne metode, ali, nažalost, bolest je bila jača.

Isidora Bjelica
foto: Facebook / Isidora Bjelica

“Nisam jela ni kobasice ni slaninu niti pusila cigarete, ni pila alkohol… Tuga je ta koja je najkancerogenija, nje sam pak imala u galonima. Rak je najgora sponzoruša, troši bez prestanka. Živimo u strašnom vremenu, da kad nemaš novac za lečenje – umireš. Ja sam bila na ivici da umrem ćutke, ne priznavši da posle dve i po godine nemam više novca za lečenje, ali onda sam shvatila da nemam pravo na to zbog dece – pričala je svojevremeno Isidora.

Isidora Bjelca je često isticala da joj je najveću podršku u borbi sa opakom bolešću pružao njen suprug sa kojim je u braku bila gotovo 26 godina. Mnogi su ih smatrali idealnim parom i srodnim dušama koje su se prepoznale i uprkos svemu ostale zajedno do njenog poslednjeg dana, te ne čudi što se Nebojša Pajkić nakon smrti Isidore Bjelice potpuno slomio i što je veoma teško podneo porodični gubitak.

– Nema želju za pojavljivanjem u javnosti i davanjem izjava. Njemu je Isidorina smrt možda i najteže pala. Bili su partneri kroz život tri decenije, sudbine su im bile toliko uvezane da jedno bez drugog nisu mogli da funkcionišu. Otkako nas je mama napustila, često ponavlja da je sve postalo besmisleno – ispričao je Lav jedom prilikom za “Hello”.

Nebojša Pajkić, Isidora Bjelica
foto: Kurir / Marina Lopičić

Utehnu je pronašao u poslu i nedavno se vratio svojo velikoj ljubavi – scenariju.

– Pravo da ti kažem, posle svih događaja koji su bili vezani za Isidoru, dosta me je obradovalo to što se moj otac vratio poslu i scenariju. To me zaista čini srećnim. Ponovo je počeo da radi, da se bavi time i to je lep znak, da je ostao dosledan svojoj ljubavi, da ga ta tragedija i tuga nije definisala, već je nastavio da se bavi poslom. Pripremio je divan scenario, nadam se da će javnost s tim biti upoznata uskoro – prepun emocija i ponosa ispričao je Lav Pajkić, državni sekretar u Ministarstvu rada zapošljavanja i socijalne zaštite.

Nebojša Pajkić je poznat kao profesor dramaturgije, ali ipak, javnosti je u bio zanimljiviji zbog braka sa Isidorom Bjelicom, a naročito zbog načina na koji je ta ljubvna priča počela. U braku su bili šesnaest godina, od 1994. do 2020. Mnogi su ih smatrali idealnim parom i srodnim dušama koje su se prepoznale.

Pronašao je sreću, konačno, u trećem braku, a susret sa Isidorom, koja je bila njegova studentkinja, bio je sudbonosan. Kada su počeli vezu svi su ih osuđivali jer je Nebojša još uvijek bio oženjen drugom ženom, a osim toga bio je i znatno stariji od Isidore i svi su se kladili kada će se njihova ljubav brzo završiti.

1 / 6 FOTO: FACEBOOK / ISIDORABJELICAPAJKIC

– Osuđivali su nas na sve načine, jer, em što je Nebojša tada bio u građanskom braku, em što je stariji od mene petnaset godina. Međusobno su se kladili, čak je postojala neka javna anketa o tome koliko će naša veza trajati. Mislim da je najoptimističnija prognoza bila pet godina. Ali, ne treba se kladiti na opičene umetnike. Meni su uzor bili Gala i Dali, oni su mi davali nadu da ima velikih ljubavi koje traju i kod umetnika – rekla je Isidora u jednom intervjuu.

U Nebojšu se, priznala je, zaljubila još na prijemnom ispitu.

 Izgledao je zaista jako harizmatično i fensi dok je dežurao na našem prijemnom. Dosta mojih prijateljica, koje su već bile studentkinje, takođe su bile zaljubljene u njega, i stalno su mi pričale gde Pajkić ide u bioskop, a gde u kafanu. Pratile su ga. On je bio vrsta nekog fetiš mladog profesora.

Sve planove koje je imala, Isidora je stavila u drugi plan zbog budućeg supruga.

 Ja sam tada nameravala da ako ne položim prijemni, odem u Meksiko sa jednom svojom simpatijom. Međutim, kada sam videla Pajkića, onako artificijelnog, kao da je Keri Grant u Hičkokovom filmu “Sever, severozapad”, pomislila sam: “Čekaj, ja moram da položim ovaj prijemni.” Prvo smo bili prijatelji. Svakog svog frajera i verenika upoznavala sam sa njim u nadi da će mi reći: “Ma ne, ti si za mene.” Ali, on je Mačka u kineskom horoskopu i prošlo je mnogo godina dok najzad nismo uplovili u našu romansu života.

Isidora Bjelica
foto: Kurir / Marina Lopičić

Jednom prilikom se i Pajkić osvrnuo na početak njihove ljubavi.

-Odmah smo se zbližili, bili smo zaista veoma dobri prijatelji, jer sam ja imao taj brak u kom sam još uvek bio zbog deteta. Mislio sam da dete mora da napuni četiri ili pet godina, da ima neka svoja sećanja, svoje biće, a bilo mi je nezgodno da to prepustim samo drugom roditelju. Mada, sad znam da posle lošeg početka nema dobrog rešenja. Kad je otvaranje loše, nema te sredine partije koja može da izvadi stvar, nego, što bi rekli poklonici šaha, sledi paklena završnica. Zatim, pošto sam legalista, a Isidora je bila u teškoj situaciji, nisam nikako mislio da kao profesor i studentkinja možemo da imamo vezu, mada mi ona stalno prigovara za to, iako zna da je tačno. Moj argument je to što bi ona, da se smuvala s profesorom, ostala bez cele svoje literature, jer mnogi njeni romani imaju taj zaplet s početka studija – istakao je.

Nakon toga sve ostalo je istorija. Venčali su se i tokom celog života bili jedno drugom najveća podrška. U braku su dobili dvoje dece, sina Lava i ćerku Vilu Evanđelinu.

Lav Pajkić
foto: Printscreen/Instagram

Ko je njegova misteriozna najstarija ćerka?

Kada se Isidora zaljubila u zgodnog asistenta koji joj je dežurao na prijemnom, on je već imao brak i u tom braku rodila se Sofija, misteriozna ćerka Nebojše Pajkića.

Građanski brak sa Biljanom Maksić Nebojša je raskinuo kako bi oženio svoju 15 godina mlađu izabranicu Isidoru, pa ipak, Sofija je ostala veza koja ga sa Biljanom veže i danas.

Međutim, najstarija ćerka Nebojše Pajkića za domaću javnost potpuna je misterija, pa o njoj osim imena više ništa ne znamo. Njen otac o njoj gotovo nikada ne govori, na porodičnim portretima nemamo prilike da vidimo njen lik, a nije poznato ni kakav odnos ima sa mlađim bratom Lavom i sestrom Vilom.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/