Priča žene koju je ostavilo 4 djece: KĆERKA JE STVORILA UŽASAN RAZDOR U PORODICI

Baka Jela ima 76 godina, a udovica je već 2 decenije. Majka je 4 dece i njima je život posvetila, kako bi ih izvela na pravi put. Međutim, sada kroz suze priča kako su je svi nasljednici zaboravili. Brzo su pronašli svoj put i osnovali porodice i ne krije da joj je drago zbog toga, ali pita se kako se dogodilo da više ne mare za nju.

 

„S 55 sam godina postala udovica. Kasnije sam pet godina živjela u obližnjem mjestu, bila sam u jednoj vezi koju sam iz mnogo razloga prekinula. Nakon toga sam se vratila u svoj grad, velikim dijelim i zbog brata koji je bio invalid, pa sam mu htjela biti od pomoći- kaže.

 

U svojim je pedesetima je teško oboljela.

 

„Dobila sam jaku aritmiju srca i kvalitet mog života opada. Imala sam psića koji mi je davao volju i snagu, te sam još pet godina uspijevala pomagati bratu, što god je povremeno trebao jer je uz mene imao i stručnu njegu. Ali, oko mene se sve nekako mijenjalo na način na koji nisam očekivala – objašnjava Jela.

 

Otkriva da su joj se djeca po pandemije barem povremeno javljala i pomagala da bi joj bar malo olakšali život.

 

„Onda je korona učinila svoje. Kao rizična osoba morala sam biti u izolaciji, donosili su mi na balkon šta je trebalo, ali su veze s unucima de facto nestajale i nisu se obnovile. Za rođendane sam im slala čestitke uz nešto novca u njima, ali je to postala rutina kao da je baka poštar – priča ova baka i nastavlja:

 

„Prestala su naša zajednička druženja. Samo sam ih dva puta u četiri godine uspjela okupiti – za jedan Božić kad su svi bili kod mene, i za jedan svoj rođendan. Povremeno bi neko došao na ručak ili na kafu i piće, ali kako su djeca rasla, to se smanjivalo i nestajalo.

 

Sve unuke, koje gotovo i ne poznaje, jer ih veoma rijetko viđa, uspjela je jednom da okupi u obližnjoj piceriji.

 

„Najstariji je bio već srednja škola, ostali su bili osnovna i jedan još u vrtiću. To je jedan od mojih zadnjih radosnih dana i mojih radosnih rođendana. Mada, oni na moju veliku žalost nisu pokazali da im je to nešto što će i sami pamtiti – napominje gospođa Jela za “Moje vrijeme”.

 

Teško joj pada što je jedina kćerka napravila, čini se, razdor u porodici.

 

„Zaređali su se dani i mjeseci kada sam se osjećala sve gore, ali nisam tražila pomoć osim u zaista teškim situacijama. Svi živimo blizu, ali smo sve udaljeniji kao ljudi. Sve je manje povezanosti. Jedina kćerka je u svemu odigrala neshvatljivu ulogu rušeći sve veze među svima nama. Moji unuci su sada već svi veliki, jedino najmlađi unuk je još mali i ima pet godina. Nije znao ni kako se zovem – sa tugom govori i nastavlja:

 

„Situacija se kod moje kćerke drastično promijenila. Naglo je prekinula sve veze sa mnom, ali i s braćom. Unuci se međusobno gotovo i ne poznaju, a meni je sve to postalo prestrašno za pojmiti i podnuheti. Najmlađi unuk koji mi ne zna ni ime često je kod drugih bake i deke, koji mene ignorišu, naročito baka, a žive u kući iza mene, dijeli nas samo njihov vrt – požalila se.

 

Namjeravala je preduzeti neke korake za viđanje unuka uz pomoć institucija, ali je odustala.

 

„Kako su izabrali, tako neka sada žive s tim. Niti pijem, niti pušim, niti sam bila problematična u životu i mogu jedino biti ponosna na to što su svi izrasli u ozbiljne i radne ljude. Na žalost, negdje su putem izgubili empatiju čak i za rođenu majku i baku. Mnogo je još toga što sam progutala i jedino što nakon svega još mogu reći je da se ponekad i sama čudim kako sam uz sve probleme ostala živa – zaključila je baka Jela.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–      KLIKNI OVDJE       www.rbsm-serije.com

Pratite nas na      INSTAGRAMU      I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin