Priča o „kokainskoj kumi“: DILALA JE DROGU, UBIJALA MUŽEVE, BILA ZALUĐENA SE*SOM

Kada su agenti FBI-ja nahrupili u skromni bungalov u mirnom predgrađu, ostali su šokirani kada su pronašli sićušnu ženu kako sjedi na krevetu i čita Bibliju. Gledala je potpuno nevino, policajcima je rekla da se zove Betty i da se vjerovatno radi o pogrešnom identitetu.

 

 

Ali FBI je konačno otkrio lice koje stoji iza 1,5 milijardi funti vrijednog narko-carstva. Riječ je o Griseldi Blanco, zvanoj ‘kokainska kuma‘.

Ponosno nazivajući samu sebe ‘najopakijom ku*kom koja je ikada udahnula život‘, Griselda je odgovorna za 250 naručenih ubistava širom Miamija, a njena najmlađa žrtva bila je stara samo dvije godine. Ona je stajala i iza smrti svoga muža, a nije se bojala ni uprljati ruke pucajući suparnicima u lice.
“Naručila bi nečiju smrt kao što drugi ljudi naručuju pizzu”, priznao je jednom prilikom jedan od njenih saradnika.

A sada se neke od najpoznatijih holivudskih glumica spremaju da utjelove nemilosrdnu šeficu koja stoji iza brojnih zločina.

Catherine Zeta-Jones glumila ju je u TV biografskom filmu ‘Cocaine Godmother‘ iz 2018. Jennifer Lopez uskoro će je glumiti u filmu ‘The Godmother‘. A zvijezda serije ‘Moderna obitelj‘, Sofia Vergara, preuzet će ulogu u Netflixovoj seriji koja izlazi ujanuaru 2024. godine. Serija je nazvana ‘Griselda‘, a kreirao ju je isti tim koji stoji iza serije ‘Narcos‘. 51-godišnja Vergara svakog dana provodi po dva sata u šminki kako bi se transformirala u opaku gangstericu.

Glumica je ranije ispričala kako je fascinirana Griseldom, koja je koristila vojsku kolumbijskih ubica nazvanih ‘kokainski kauboji‘, kako bi zadržala kontrolu nad narkoscenom u Miamiju.

“Griselda je privukla moju pažnju jer nije bila obična žena, već je imala mnogo slojeva. Ona nije bila samo dilerica droge. Bila je i majka, i žena i čudovište, sve u isto vrijeme”, ispričala je, prenosi The Sun.

Nasilje Griseldi nije bilo strano od ranog djetinjstva. Rođena 1943., odrasla je u sirotinjskoj četvrti Kolumbije s majkom alkoholičarkom i prostitutkom koja ju je tukla.

Priča se da je prvi put nekog ubila kad joj je bilo samo 11 godina, nakon što je pomogla u otmici 10-godišnjeg dječaka iz bogate porodicei te ga je ustrijelila nakon što prijetnja otkupninom nije bila ozbiljno shvaćena.
Već kao tinejdžerica postala je prostitutka i džeparošica. Napustila je roditeljski dom s 13 godina kako bi živjela sa makroom Carlosom Trujillom. Vjenčali su se i dobili troje djece – Dixona, Ubera i Osvalda – sve to do njezine 21. godine.

Sva trojica kasnije će biti ubijena u Kolumbiji nakon što su odslužili zatvorsku kaznu u SAD-u.

Navodno je mlada majka ubila svog partnera Carlosa zbog jednog poslovnog spora, da bi se ubrzo nakon toga udala za trgovca kokainom Alberta Brava. Iz Kolumbije su se krajem šezdesetih preselili u New York, gdje su počeli uvoziti kokain zahvaljujući Griseldinim vezama s narkobosom Pablom Escobarom.

Par je svoj posao s odjećom koristio kao paravan, čak su proizveli liniju posebnih grudnjaka, gaćica i korzeta u koje su sakrivali kokain. U roku od samo nekoliko godina par se riješio svojih talijanskih rivala u seriji ubistava, a do sredine 1970-ih zapošljavali su 1500 dilera.

Kad su 1975. saznali da ih prati FBI, Griselda je pobjegla iz Amerike u Kolumbiju svojim privatnim avionom. Nekoliko mjeseci kasnije pozvala je Alberta da joj se pridruži. Našli su se na parkiralištu, gdje ga je ona optužila da je izvukao milijune iz njihove operacije. Nije stigao ni prosvjedovati kad je ona izvukla pištolj iz svoje čizme i ustrijelila ga. Uspio ju je pogoditi jednim hicem iz mitraljeza prije nego što je preminuo u lokvi krvi. Ubojstvo njezina drugog muža priskrbilo joj je još jedan nadimak – Crna udovica.

Griselda je u Kolumbiji ostala tri godine i za to je vrijeme upoznala svog trećeg supruga, Daria Sepulvedu, poznatog pljačkaša banaka.

Do kasnih 1970-ih njezine su crte lica bile toliko uništene od konzumacije droga da se par mogao preseliti u Miami, a da vlasti to nisu ni primijetile. Imali su jedno dijete, Michaela Corleonea Blanca, sada 45-godišnjaka, koji je ime dobio po liku iz filma ‘Kum‘ iz 1972. kojeg je glumio Al Pacino.

U Miamiju su radili na tome da ponovno zauzmu tržište droge.

Broj tijela u gradu naglo je rastao, a policajci su jednom morali unajmiti kombi-hladnjaču od Burger Kinga za pohranjivanje svih tih mrtvih tijela. Griselda je bila toliko nemilosrdna da je čak insistirala da njene iznajmljene ubice ubijaju djecu svjedoke.

Do ranih 1980-ih švercovala je 3400 funti kokaina u Ameriku te zarađivala 63 milijuna funti mjesečno. Pustoš koja je ostala iza nje postala je inspiracija za TV seriju ‘Miami Vice‘.

Zbog velikog bogatstva Griselda se mogla pohvaliti da posjeduje vilu u Kaliforniji te penthouse na Floridi. Znala se kititi dijamantima koji su nekoć pripadali prvoj dami Argentine Evi Peron, a također je voljela piti iz finog kineskog servisa za čaj koji je koristila sama kraljica.

Jedna od njenih najvrjednijih stvari bila je pozlaćena automatska puška optočena smaragdima.

Ali u njenom braku sa Sepulvedom nije bilo sve u redu. U tom periodu naručila je ili naredila ubistvo osam striptizeta jer je vjerovala da su spavale s njezinim suprugom.

Ostavio ju je 1983. te odveo njihovog malog sina natrag u Kolumbiju. Griselda ga je ubrzo dala pogubiti tako što je unajmila naoružane ljude koji su ga ‘riješili‘ dok je sjedio u svom automobilu, s Michaelom pored sebe.
Do sredine 1980-ih Griselda je gubila kontrolu nad trgovinom drogom, a za njezinu je glavu suparnička narko-banda ponudila nagradu od 3,5 milijuna funti.

Godine 1985. pobjegla je u Irvine u Kaliforniji, gdje je živjela u skromnom bungalovu u mirnoj stambenoj ulici. FBI ju je tamo pronašao nekoliko mjeseci kasnije.

Glavni agent Bob Palombo kasnije je rekao da je bio toliko opčinjen svojom metom i da je proveo toliko dugo jureći za njom da se sagnuo i poljubio je u obraz prije nego što ju je uhitio.

“Nije mi uzvratila poljubac, mogu si samo misliti što mi je tada željela učiniti”, rekao je tada Palombo i dodao da je Griselda bila ‘nonšalantna‘ u vezi svog hapšenja – sve dok se policijski automobil nije približio zgradi suda u Los Angelesu, a tada je postala ‘vidno potresena‘.
“Tresla se, zgrabila me za ruku i povratila mi na rame. Znala je da će, da se tako izrazim, biti s*anja”, dodao je.

Griselda je 1986. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog droge. U zatvoru je sebe nazivala ponovno rođenom kršćankom, ali je nastavila voditi svoje narko-carstvo, čak je i sanjala neuspjeli plan otmice Johna Kennedyja Jr., sina bivšeg američkog predsjednika JFK-a.

Godine 1998., dok je još bila u zatvoru, priznala je krivicu za tri tačke optužnice za ubistvo drugog stepena i osuđena je na 20 godina.

Godine 2004., nakon 18 godina provedenih u zatvoru, puštena je i deportirana u Medellin, u Kolumbiji, gdje je osam godina živjela mirnim životom — prije nego što su se njeni neprijatelji konačno osvetili. U septembru 2012. ispred jedne mesnice ubio ju je uboca na motoru.

Dok filmaši ponovno ‘oživljavaju‘ njezin život, Sofia Vergara inzistira na tome da Griselda neće biti glorificirana u novoj seriji.

„Namjera nije prikazati trgovinu drogom, već njenu priču. I to je ono što smo pokušali napraviti s Griseldom – prikazati ženu unutar tako užasnog posla i kako ju je to sve transformiralo”, rekla je Vergara.

Hoće li brojne porodice Griseldinih žrtava to isto tako doživjeti, ostaje tek za vidjeti…(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)